CP3 by Basketball Totaal

SPM Shoeters pakt eenvoudige zege

Terwijl in Groningen de pannen van het dak werden gespeeld in de tweede bekerserie, had SPM Shoeters een betrekkelijk eenvoudige avond. In de eigen Maaspoort werd BC Apollo eenvoudig opzij gezet door de Brabanders. Het werd 87-57 voor de thuisploeg.

Het was geen hoogstaande wedstrijd en dat zal Sam Jones niet gelukkig maken. Zondag staat de eerste confrontatie op het programma tegen Landstede Zwolle voor de beker. De return in Den Bosch is dan 17 maart.

BC Apollo vecht nog voor de zesde plaats, maar de ploeg komt simpelweg talent, kwaliteit en vechtlust tekort in tegenstelling tot Den Bosch.

De eerste periode speelt de bezoekende partij nog wel een beetje mee (20-16), maar bij rust is de stand al 44-29. Enkele maanden geleden werd het nog 111-60 voor de thuisploeg, maar die afstraffing zat er gelukkig voor de Amsterdammers niet in vanavond.

Na de derde periode was het verschil iets opgelopen, maar het was nog acceptabel (68-51). De laatste periode was de pijp leeg bij Apollo en werd het verschil ineens nog opgetrokken richting de 30 punten. 87-57 was de eindstand, maar zal snel vergeten worden door beide teams. Het was een wedstrijd, die ook schriftelijk afgedaan had kunnen worden.

SPM Shoeters zal het niks uitmaken, want de topploeg haakt aan bij de eerste plaats. De ploeg staat nog maar op 2 punten achterstand op ZZ Leiden en heeft nog een wedstrijd tegoed.

BC Apollo blijft hekkensluiter in de eredivisie met 6 punten uit 22 wedstrijden. Een play-off plek lijkt buiten beeld met een achterstand op Leeuwarden van zes punten en twee wedstrijden meer gespeeld.

 

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.