CP3 by Basketball Totaal

SPM Shoeters pakt eenvoudige punten

SPM Shoeters heeft in aanloop naar de belangrijke Eurochallenge wedstrijd tegen Tartu Rock eenvoudig gewonnen vandaag in de Maaspoort. Het kostte niet heel veel moeite om Rotterdam Basketball met maar liefst 108-65 opzij te zetten.

Door de overwinning stijgt Den Bosch van drie naar een op de ranglijst. Allemaal 24 punten, maar Den Bosch heeft nog een en twee wedstrijden in te halen op Leiden en Groningen. Kortom een mooie middag voor Sam Jones en zijn spelers.

Rotterdam Basketball kwam gewoon kwaliteit tekort. Eigenlijk kreeg alleen Franke een voldoende. Hij scoorde 22 punten, 5 rebounds en 4 assists, maar de laatste vijf minuten van de eerste helft waren funest voor de bezoekers. Het bleef goed in het spoor van Den Bosch tot aan 35-29, maar een 9-2 later was de wedstrijd gespeeld (44-31).

Bij rust was de veilige marge van 13 punten al prima, maar Den Bosch wilde Rotterdam snel de knock-out uitdelen en deed dat in de derde periode.

Binnen vier minuten zorgde onder andere Arvin Slagter voor de veilige marge van twintig punten verschil. De deur naar de bank werd opengezet en die gretige spelers deden er nog een schepje bovenop. Mede door een fraaie driepunter van Pim de Vries zorgde ervoor dat de vierde periode voor de statistieken was 79-46.

Elke speler kreeg lekker wat minuten en Slagter zorgde voor een feestje met een driepunter, die voor de 101-59 zorgde. Rotterdam droop af met een fikse nederlaag.

SPM Shoeters is klaar voor de Eurochallenge wedstrijd en het verdient een stampvolle Maaspoort komende week.

Topscorers Den Bosch: Johnson 21 punten, Slagter 17, Denson 15, Curry 15, De Pagter 14. Iedereen kwam op het scoresheet bij Den Bosch, behalve Kees Akerboom. Akerboom had geen punten, 4 rebounds in slechts 12 minuten.

Topscorers Rotterdam: Franke 22, Krabbendam 12 en Steijn 10.

 

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.