CP3 by Basketball Totaal

SPM Shoeters opent met regelmatige zege

SPM Shoeters heeft de eerste confrontatie met Port of Den Helder Kings op regelmatige wijze naar zich toegetrokken. De Brabanders wonnen met 89-78 en kwamen geen moment werkelijk in gevaar. Stefan Wessels speelde een dijk van een wedstrijd met 13 punten en 11 rebounds. Kees Akerboom was de Bossche topscorer met 17 punten (4 op 11 driepunters). Voor Port of Den Helder Kings maakte Emanuel Ubilla 23 punten. De Kings moesten het stellen zonder hun coach Jean-Marc Jaumin, die door de Tucht- en Geschillencommissie voor één duel was geschorst.

27 minuten uitstekend basketbal brachten SPM een zeer ruime voorsprong (61-42). Het bleek voor het zwak gestarte Den Helder het startsein om te gaan basketballen. De Helderse formatie kwam ook nog een heel eind (69-62). Twee driepunters op rij van Kees Akerboom, waarvan de eerste uit een time-out met vast een spelletje van coach Jones, bepaalden vervolgens het resultaat.

Tot aan de run van de Kings heerste SPM op alle fronten, zeker verdedigend en opvallend genoeg ook in de rebound. Dat terwijl de ploeg in feite zonder Tai Wesley speelde die door foutenlast maar 8 minuten in actie kwam tot ver in het vierde kwart. Dan blijkt ineens dat Sam Jones zijn ploeg een stuk minder afhankelijk heeft gemaakt van de Amerikaan. Zo zaten er 5 spelers in de dubbele cijfers.

Misschien wel ingegeven door de geschorste Jaumin, die een metertje achter zijn vervanger op de tribune zat, zette Mike Nahar zijn ploeg in een zone. SPM ging gekke dingen doen, scoorde niet meer en Kings groeide in de wedstrijd. Onder aanvoering van een weergaloze Ubilla werd het weer een wedstrijd. Alleen kreeg hij te weinig steun van zijn ploeggenoten. Bovendien had Den Bosch Stefan Wessels die de zaken reorganiseerde en heeft de ploeg teveel ervaring in huis om zich het kaas van het brood te laten eten.

 

SPM SHOETERS DEN BOSCH – PORT OF DEN HELDER KINGS  89-78  (20-15, 45-32, 65-52)

20140501 denb_denh 4010 - Kladblok

KLIK OP DE STATS VOOR EEN VERGROTING

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.