CP3 by Basketball Totaal

SPM Shoeters op matchpoint

SPM Shoeters staat op matchpoint in de halve finaleserie tegen Landstede Zwolle. In de eigen Maaspoort werd ruim gewonnen van de ploeg uit Zwolle 82-63. De stand in de serie is nu 3-2 voor Den Bosch.

En dat is een hele andere uitgangspositie toen de ploeg 2-1 achterstond en de spelersgroep en staf los zand leken. De ploeg leek uit elkaar te vallen en een uitschakeling leek in de maak. Maar na de wedstrijd van zondag stond er vanavond een team op het parket.

Het was een schutterswedstrijd vanavond en de thuisploeg leek niet te kunnen missen. Elf driepunters in de eerste helft zorgde voor een 48-23 ruststand. Bij een achterstand van 8-10 begon het feest voor de thuisploeg.

Van 13-13 werd het 24-13 en liep Zwolle achter de feiten aan. Arvin Slagter kon niet missen in de eerste helft en gooide vijf bommen van afstand erin. Toen ook schutter Kees Akerboom mee ging doen, was er geen houden meer aan voor vd Belt en zijn mannen.

Juist Slagter was wederom de motor van de ploeg. De shooting guard is dit seizoen niet de speler, die hij was bij Donar, maar Sam Jones doet er verstandig aan hem een prominente rol te geven. Dan zal SPM Shoeters de horde Landstede gaan nemen en zijn er zeker kansen in de finale.

Zover is het natuurlijk nog niet, maar Jones zal na vandaag niet meer om de aanvoerder van Oranje heenkunnen. De tweede helft kwam Landstede niet meer terug in de wedstrijd. Via 65-44 werd de eindstand van 82-63 bereikt.

De stand in de serie is nu 3-2 in het voordeel van SPM Shoeters.

 

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.