CP3 by Basketball Totaal

SPM Shoeters onderuit na twee verlengingen

Winst had de volgende ronde betekend voor SPM Shoeters in de Eurochallenge. En dat had toch makkelijk gekund tegen het puntloze Sodertalje Kings. Had, want Den Bosch verloor na twee verlengingen van de Kings met 115-108.

Of de ploeg de volgende ronde gaat halen hangt af van Ulm. Het Duitse team moet verliezen in de laatste wedstrijd, dan is Den Bosch door.

Stefan Wessels scoorde 28 punten en 19 punten voor SPM en speelde een dijk van een wedstrijd. Chris Denson scoorde ook veel voor de bezoekers. Hij eindigde op 20 punten.

Het was een fantastische wedstrijd voor de neutrale toeschouwer, want het grootste verschil was acht punten. Er waren dertien ‘lead-changes’ en vijftien keer een gelijke stand. Kortom het was een waar basketballgevecht met twee verlengingen.

In de reguliere speeltijd was het knap dat SPM Shoeters de verlenging kon bereiken. Op twee minuten voor tijd was het 83-79 voor de Kings. Het duurde tot vlak voor tijd voordat Johnson de 83-81 kon scoren. Daar waren al wat hectische momenten onder de basket van de Kings aan voorafgegaan. De bonus zorgde voor een 83-82 stand.

Het foutenspelletje werd direct toegepast door Den Bosch en dat sorteerde effect. De Kings scoorde slechts de tweede vrije worp voor 84-82. De Kings hadden nog twee fouten te maken en deden dit eigenlijk iets te snel. Met nog acht seconden te gaan scoorde Wessels de gelijke stand 84-84 en was er een verlenging nodig.

In de eerste verlenging was er maar een ploeg, die de overwinning wilde hebben en dat was Den Bosch. De ploeg stond met nog 1.23 op een veilige 91-97 voorsprong. Maar de Kings zorgde vanaf de vrije worplijn voor 93-97. Een gemiste kans van Slagter zorgde voor een score aan de andere kant voor 95-97. De fout van Slagter gaf een bonus en een 96-97 stand.

Nog leek er niks aan de hand want aan de aanvallende hand van Wessels werd het vlak voor tijd 96-99. Alles mocht behalve een driepunter en er werd toch een driepunter weggeven en een gelijke stand 99-99. Een tweede verlenging nodig dus. En de wetten in het basketball laten vaak weten dat het mentaal dan heel zwaar is om nog een keer de batterij op te laden. SPM Shoeters had de wedstrijd in de tas, maar moest het nog een keer doen en dat was teveel in de tweede verlenging.

Binnen een minuut stond het 104-99 en was het gespeeld. Kees Akerboom schoot nog eenmaal een driepunter erin voor 110-108 maar dichterbij kwam de ploeg van Sam Jones helaas niet.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.