CP3 by Basketball Totaal

SPM Shoeters naar bekerfinale

Na Donar is ook SPM Shoeters doorgedrongen tot de bekerfinale van de mannen. In de tweede wedstrijd waren de mannen van Sam Jones wederom te sterk. Ook de tweede wedstrijd werd in winst omgezet 81-66.

En dat was natuurlijk voldoende na de winst in de eerste wedstrijd in Zwolle vorige week. Op 29 maart staan landskampioen en bekerwinnaar Donar dus tegenover SPM Shoeters in Zwolle.

spm

Landstede moest winnen met minimaal vier punten verschil, maar dat was na de eerste periode al een lastige opgave. Chris Denson met 18 punten, maar zeker ook Ralf de Pager met 16 punten waren aanvallend uitstekend op dreef voor de thuisploeg.

Na de eerste periode stond het 18-10 in het voordeel van Den Bosch en de tweede periode leek de wedstrijd snel beslist te zijn. Het verschil liep op richting de twintig punten en Zwolle kon aanvallend de basket niet vinden. Via 36-19 werd het uiteindelijk bij rust 44-29.

Landstede moest de tweede helft dus 18 punten goedmaken om een gelijkspel af te dwingen en verlenging. De ploeg van Herman vd Belt begon goed en kwam terug tot 54-46, maar een driepunter van MVP Arvin Slagter zorgde voor het einde van de run en de ambities van de bezoekers. Bij het ingaan van de laatste periode was de stand ‘gewoon’ weer 65-51 en was het een zaak van de klok uitspelen.

De vierde periode was voor de statistieken en won SPM Shoeters ook het tweede duel.

En zo krijgt het bekertoernooi wederom een prachtige finale tussen twee topploegen uit de eredivisie.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.