CP3 by Basketball Totaal

SPM Shoeters met twee vingers in de neus naar winst

Zonder La’Shard Anderson was Rotterdam Basketball College geen partij voor SPM Shoeters Den Bosch. De Brabanders keerden fluitend huiswaarts met een dikke 55-83 zege op zak.Dit keer mocht Ali Farokhmanesh het voortouw nemen. De guard schoot 6 van de 8 driepunters raak en was goed voor 22 punten. Bij de thuisclub kwamen Cameron Echols (11), Mat Otten (10) en Ivan Filipan (10 punten) maar net in de dubbele cijfers.

SPM Shoeters excelleerde werkelijk in alle onderdelen. Maar het meest van alles sprong het Bossche reboundoverwicht in het oog. Waar SPM er 37 pakte, daar bleven de Rotterdammers steken op 18. Daarnaast maakten de Brabanders 29 punten uit de turnover van Rotterdam, dat zelf slechts 11 punten uit Bosche balverlies produceerde.

Minstens zo interessant was het dat de thuisploeg slechts 5 keer naar de vrije worplijn mocht om daar 3 hele punten bij elkaar te sprokkelen. Den Bosch schoot 14 vrije worpen raak.

Ook van bepaald grotere afstand was SPM Shoeters beter met 27 punten vanachter de driepuntslijn, tegenover 12 Rotterdamse punten van dezelfde afstand.

En om de vergelijking maar even helemaal af te maken: de ‘reserves’ van SPM Shoeters maakten 28 punten, terwijl de bank van Rotterdam 18 punten bijdroeg aan het totaal.

Eigenlijk was het meest hart verwarmende aan de avond het afscheid van Daniël ‘Chip’ Jones, die zowel voor Rotterdam als voor Den Bosch speelde. En mooi en zeer intens moment, vastgelegd door Fons Simons op onderstaande foto:

Afscheid van Daniël 'Chip' Jones (Foto: Fons Simons)

Afscheid van Daniël ‘Chip’ Jones (Foto: Fons Simons)

 

ROTTERDAM BASKETBALL COLLEGE – SPM SHOETERS DEN BOSCH  55-83  (14-22, 26-41, 46-60)

20140118 rdam_denb 3095 - Kladblok

KLIK OP DE STATS VOOR EEN VERGROTING

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.