CP3 by Basketball Totaal

SPM Shoeters met moeite voorbij Aris

Het kostte SPM Shoeters zoals gebruikelijk enige moeite, maar uiteindelijk moest Aris Leeuwarden er toch aan geloven. Met 72-82 pakten de Bosschenaren de winst in een wedstrijd die getekend werd door inzet en strijd. Hoewel opnieuw gehandicapt, vocht de thuisclub voor wat het waard was. Dat was niet genoeg, maar een al te katterig gevoel zullen de Friezen aan de wedstrijd niet overhouden.

Bij 66-69 in het vierde kwart kon de wedstrijd nog beide kanten uit. Dat was opmerkelijk. SPM Shoeters moest het weliswaar doen zonder spelmaker Tony Johnson, maar bij Aris waren de personele problemen groter: geen Tjoe de Paula (longontsteking), geen Tom Snikkers en geen Jan van der Kooij. Ed Molthoff had daardoor opnieuw een uiterst smalle rotatie van zeven spelers toto zijn beschikking en moest zijn starters onevenredig veel minuten laten draaien.

Toch was daar weinig van te merken. Bij Aris vlogen ze d’r in. Misschien zelfs wel iets te veel. Den Bosch hield het hoofd het langst koel en dribbelde uiteindelijk de laatste seconden van de wedstrijd uit. Maar de marge van tien punten was niet de meeste juiste afspiegeling van de krachtsverhoudingen.

 

ARIS LEEUWARDEN – SPM SHOETERS DEN BOSCH  72-82  (20-30, 37-45, 60-63)

20140220 leeu_denb 3124 - Kladblok

KLIK OP DE STATS VOOR EEN VERGROTING

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.