CP3 by Basketball Totaal

SPM Shoeters maakt verschil in tweede helft

BSW kon vanavond slechts in het openingskwart goed mee in de wedstrijd tegen SPM Shoeters, maar de Brabanders waren daarna heer in meester in sporthal Boshoven. Vooral in de tweede helft kon de ploeg van Sam Jones behoorlijk aan de score werken. De teller stopte bij 49-80.

BSW oogde in het eerste bedrijf erg geconcentreerd en speelde goed georganiseerd basketbal. Nadat de Shoeters op een 2-5 voorsprong kwamen door een and-1 van Reggie Johnson, zorgden Daan Rosenmuller en Joost Padberg weer voor een voorsprong voor de Weertenaren. Rosenmuller breidde die voorsprong ook nog eens uit met een driepunter en toen Akeel Eduardo ook nog eens 16-11 maakte vluchtte Shoeters coach Sam Jones in een time out. Dat hielp de Bosschenaren om vlak voor het einde van het eerste kwart op gelijke hoogte te komen: 18-18.

Een kleine run met de uiterst sterke Reggie Johnson in de hoofdrol zorgde voor een goed vervolg van het Bossche offensief. Johnson was van verschillende hoeken trefzeker en was niet weg te krijgen onder de basket. Chris Denson liet met vlagen ook zien wat hij in huis had. De flamboyante swingman zette 24-30 op het scorebord, door na een penetratie een mooie layup af te maken.

Ondertussen was ook Brandyn Curry aardig op stoom geraakt. Vlak na rust scoorde hij drie maal achter elkaar voor zijn ploeg, waardoor SPM Shoeters BSW definitief van zich af sloeg: 33-48. De equipe van Niels Vorenhout had op dat moment weinig in te brengen en kreeg de bal maar niet door de ring. Enkel Akeel Eduardo was trefzeker met een driepunter en een vrije worp. Het derde kwart verliep verder chaotisch. In zeer korte tijd kregen Kenneth van Kempen, Shoeters coach Sam Jones en Marcel Aarts allemaal een technische fout. Aarts kon zelfs vertrekken nadat hij zijn tweede T op zak had.

Het ging voor BSW van kwaad tot erger in het slotkwart. Kenneth van Kempen en Joost Padberg konden beiden al vroeg inrukken nadat zij hun vijfde fout begingen. Zonder deze twee sterkhouders kon Weert geen vuist meer maken. Brandyn Curry begeleidde Den Bosch naar een zeer ruime zege. Hij gaf een assist op Chris Denson, die een beeldschone alley oop afrondde. Curry sloot zijn wedstrijd af met een driepunter, waardoor zijn puntenaantal op 23 kwam te staan. Mike Schilder en Chris Denson profiteerden van de slordige opbouw van BSW door allebei een steal en een score te maken. Het enige dat Weert nog terug kon doen was een dunk van Roel Aarts en een driepunter van Mick Fleuren. Voor de rest was het eenrichtingsverkeer voor Den Bosch, dat met het 9-25 kwartwinst de wedstrijd nóg overtuigender wist te winnen.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.