CP3 by Basketball Totaal

SPM Shoeters LANDSKAMPIOEN!

SPM Shoeters is voor de 16e keer in haar bestaan Nederlands kampioen geworden. In een fantastische tweede helft werd de achterstand van 36-40 omgedraaid in een 85-64 overwinning.

De eindstand in de serie is 4-1 in het voordeel van de ploeg uit Den Bosch, die Sam Jones de eerste titel als coach bezorgde. Curry werd gekozen tot MVP in de finaleserie en dat was terecht. Vanavond werd de pijlsnelle guard ook topscorer met 26 punten. Gevolgd door scherpschutter Kees Akerboom met 24 punten.

Toch was Donar totaal niet kansloos vandaag, want het had de eerste helft absoluut het beste van het spel. Lance Jeter schoot drie uit drie driepunters in de eerste helft en in tegenstelling tot de eerdere uitwedstrijden stond de ploeg snel met 5-16 voor. De eerste periode was Den Bosch nog niet wakker in de verdediging en was de stand 20-30. Bij rust was de marge bijna hersteld (36-40), maar er waren dus zeker kansen.

Maar de tweede helft keerden de kansen snel. Kees Akerboom schoot twee driepunters op rij binnen en Skelin kreeg een technische fout. De voorsprong voor de thuisploeg was er 47-46. 48-49 was de laatste voorsprong voor Donar, die ook een technische fout aan Cunningham gegeven zag worden voor flopping. Een 11-3 run aan het einde van de derde periode zorgde voor de 59-52 tussenstand.

Maar daar bleef het niet bij. Donar kon de basket niet meer vinden en het duurde vijf minuten voordat Sanchez een vrije worp binnenschoot. De stand was toen wel al 73-52.

Het publiek genoot en gaf de spelers een staande ovatie. Publiekswissels waren er onder andere voor Akerboom en Curry en het feest kon beginnen.

SPM Shoeters van harte gefeliciteerd met de 16e landstitel.

De foto komt van Leon Kersten. Een prachtige lijst!

16x kampioen

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.