CP3 by Basketball Totaal

SPM Shoeters komt net tekort tegen Skyliners

Het had een verrassing van de grootste orde geweest. Een uit-overwinning op het sterke Duitse Fraport Skyliners. Uiteindelijk kwam de trotse Bossche club net tekort. Het werd 75-70 voor de Duitsers.

In groep H van de Eurochallenge begon Den Bosch met een hele zware uitwedstrijd in en tegen Frankfurt. En het was er akelig rustig. Ruim 50 Den Bosch supporters tegen slechts 800 van de thuisploeg. Den Bosch verdient simpelweg meer en de aanwezigen kregen een leuke wedstrijd voorgeschoteld.

Brandyn Curry werd topscorer voor SPM Shoeters met 27 punten, maar het was niet voldoende. Toch was SPM Shoeters zeker niet de mindere vanavond, maar op de belangrijke momenten scoorden de bezoekers niet. Bij rust was de voorsprong klein voor de thuisploeg 42-37 en in de derde periode liepen de Skyliners eerst naar 48-37, maar toen scoorde Den Bosch een 0-15 voor een uitstekende voorsprong (48-52) en een voorsprong stond ook op de borden na de derde periode 56-59.

En tot 5,50 minuut voor het einde van de wedstrijd behield Den Bosch ook die voorsprong en leek een stunt in de maak. Het was 62-65, maar toen scoorde de thuisploeg een 11-0 en was het ineens 73-65 met nog 2,53 op de klok. En Den Bosch had kansen, maar een turnover van Akerboom, toen Curry en tenslotte Slagter zorgde voor het definitieve verschil.

Shoeters kwam nog terug tot 73-70, maar dichterbij helaas niet. Een nederlaag, die close was en wellicht had Den Bosch meer verdiend. Het mocht niet zo zijn.

Topscorers Den Bosch: Curry 27, Slagter 9, Johnson 9 en Akerboom 8.

Topscorers Fraport: Robertson 15, Voigtmann 12 en 10 rebounds.

Quote Sam Jones:
“Congratulations to Coach Herbert and his team. They made the big shots and stops at the end of the game. Overall we played well enough to win this game. Especially in the third quarter, where we had a 15-0 run. But at the end of the game we had a couple of turnovers and they got some offensive rebounds. Frankfurt had great shooting percentages in the first half, they basically just made easy layups all the time. I never had such a percentage against me. Even though we had a good game, I would rather walk out with a win tonight.”

De andere wedstrijd ging tussen Avtodor en Tartu Rock. En dat werd een ware thriller. Tartu won met 105-106 na verlenging. De winnende basket werd gemaakt door Talts, maar dat was ruim een minuut voor het einde van de wedstrijd. Beide teams konden in de beslissende fase niet toeslaan of de genadeklap uitdelen.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.