CP3 by Basketball Totaal

SPM Shoeters klopt aan de poorten van de Europese top

kees akerboom junior2Het was SPM Shoeters ondanks een fantastische eindsprint niet gegeven om te stunten tegen Avtodor. Met 89-85 trokken de Russen die vorige week ontsnapten in den Bosch tegen de ploeg van Sam Jones aan het langste eind. Kees Akerboom deed zijn naam eer aan en tekende voor 28 punten waarmee hij alle scorers aanvoerde. Den Bosch de morele winnaar? 

De Russen namen na iets meer dan twee minuten het initiatief tegen Shoeters, en toen Klimenko met een dunk 10-4 maakte leek er een moeilijke middag te ontstaan voor de Bosschenaren. Ze herpakten zich echter manmoedig, struikelden nog een keer waarna de Russen naar 20-10 uitliepen en scoorden vervolgens 12 van de laatste veertien punten van het kwart om met een 22-22 de tweede periode te kunnen starten. Een drietje van Arvin Slagter had de Bosschenaren zelfs even op voorsprong gebracht, maar een fout van Denson bracht twee vrije worpen voor Goliakhov die dat kado dankbaar aanvaardde.

In de tweede periode hielden beide ploegen elkaar goed in stand. Akerboom kwam een paar keer goed door voor de Bosschenaren, maar de sterke Fortson deed met creatief passwerk de Bossche defensie keer op keer pijn. Al voor rust had hij elf assists op zijn naam! Toch wist SPM Shoeters in de juiste flow te blijven, en Denson bracht de Bosschenaren op iets meer dan een minuut van de rust weer op voorsprong: 40-41, maar het slotaccoord was voor de Russen die met 45-41 gingen rusten.

Na de rust leken de Russen de wedstrijd snel in een definitieve plooi te willen leggen. Nadat Stefan Wissels met twee vrije worpen voor 48-47 de ploegen weer bijna naast elkaar geschoten had was het woord aan de Russen. Klimenko schoot vanaf de vrije worplijn twee vrije worpen raak voor 57-47 en de dappere Brabanders leken te wankelen. Bring in Curry want die schoot een drietje raak in de fastbreak om weer wat ademruimte te pakken. Toch drukten de Russen door en bij 67-52 op iets meer dan anderhalve minuut van het eind van het kwart leek die beslissende plooi te vormen.

Maar -en de bondscoach zal blij zijn geweest dat te zien- dan is er bijvoorbeeld een speler als Arvin Slagter die een drietje maakte in de fastbreak op aangeven van Curry en zo bleven de Nederlanders in de wedstrijd. Ook Stefan Wessels deed wat hij moest doen na een fout op een schotpoging, maaar het slotaccoord van het kwart kwam weer van de Russen: 71-57 met nog tien minuten te gaan.

Dat gat bleef zo ongeveer staan tot de 78-65 op net even meer dan zes minuten te gaan in de wedstrijd. Het werd tijd voor een mirakel, en de tovenaar van dienst werd Kees Akerboom. Met twee drietjes op rij werd het 78-71 en even later was zijn derde bom op rij goed voor 80-76! Are you there Mister van Helfteren?? Met iets meer dan drie minuten te gaan werd het weer een kraker van jewelste waar Jarry Popelier over hopelijk niet al te lange tijd een meesterwerk zal schrijven. Het werd 84-76 voor de gastheren die echter geen antwoord hadden op de loepzuivere escapades van Kees Akerboom die met nog een drietje op iets meer dan twee minuten de 84-79 liet noteren. Op 1.28 van het einde kwam Akerboom nog een keer door met een drietje voor 85-82. Zou het dan toch gaan lukken?? De 10e driepuntspoging van Akerboom , minder dan een minuut voor tijd had de gelijkmaker moeten betekenen maar deze draaide uit de ring, waarna Fortson vanaf de vrije worplijn het gat weer vergrootte. De achtste regenboog van Akerboom met zes seconden te gaan bracht SPM Shoeters op 87-85 en dichter kwamen de dappere Bosschenaren niet. Vanaf de vrije worplijn schoten de Russen uiteindelijk de eindstand op het bord.

Scores:
Avtodor: Downs 19 punten 8 rebounds. Fortson 14 punten 14 assists. Vzdykhalkin 13 punten; Klimenko 18 punten; Peterson 12 punten 10 rebounds.
SPM: Slagter 8 punten 5 assists; Johnson 7 punten 10 rebounds; Wessels 10 punten 9 rebounds; Denson 10 punten; Curry 15 punten; Akerboom 28 punten. (8 op 11 drietjes). Aarts 7 punten 5 rebounds.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.