CP3 by Basketball Totaal

SPM Shoeters kerstbaas over Leiden

spmHet topduel op tweede kerstdag tussen SPM Shoeters en ZZ Leiden is een zege geworden voor de Brabanders. De ploeg van Sam Jones trok met 82-77 aan het langste eind.

Nadat de knuffelgooiacties na de eerste en tweede score van de wedstrijd achter de rug zijn komt de wedstrijd op gang en via met name oud-Bosschenaar ROgier Jansen staan de Leidenaren al snel met 5-11 voor waarna het , mede dankzij (ondanks?) wat consternatie rondom een technische fout van Jeroen van der List, 13-17 is bij de eerste break.
Het is ongeveer halverwege het tweede kwart als de thuisploeg het momentum overneemt. Hoewel het momentum bij de Bosschenaren lijkt te komen , drukken ze niet door en is het bij rust 29-30 in het voordeel van de gasten.

Na rust gaat het beter. De Bossche BucketBaas Reggie Johnson voert zijn ploeg aan , waarbij het gevaar van de gasten vooral bij Jansen, en ook Felder en WOrthy de Jong komt. Met Slagter ook in een uitblinkende rol voor de thuisploeg drukt den Bosch nu wel door. SPM loopt uit naar 57-51 en gaat dan vol vertrouwen het laatste kwart in.

In dat laatste kwart krijgt al snel WIll Felder zijn vijfde fout, waarna ook WIllman en van der List al snel een volle strafkaart krijgen. Lange tijd lijkt Shoeters het beste van het spel te hebben en koesteren ze een voorsprong van een punt of acht. Via 72-66 komen de Leidenaren tot op een punt, en krijgt men zelfs een kans op opnieuw de leiding in de wedstrijd, maar er wordt gemist op 25 seconden van het einde. Den Bosch houdt het hoofd koel, scoort in de slotseconden nog een open lay up en heeft dan een 82-77 winst op de borden staan.

Statistieken:
SPM Shoeters: Johnsson 21 punten 6 rebounds; Slagter 15 punten 5 rebounds; Akerboom 13 punten 4 rebounds.
ZZ Leiden: Jansen 17 punten 5 rebounds 4 assists; De Jong 14 punten 6 rebounds 5 stealas; Van de List 11 punten 7 rebounds; Cormier 16 punten 6 rebounds.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.