CP3 by Basketball Totaal

SPM Shoeters heeft geen kind aan BC Apollo

Het was even de vraag of BC Apollo aan het seizoen zou beginnen, maar gelukkig voor alle fans in Nederland ging vandaag gewoon de bal omhoog in de Apollohal. Tegen titelkandidaat SPM Shoeters werd er ruim verloren met 52-88.

En de nederlaag was op voorhand wel verwacht door de fans, want BC Apollo zal zich moeten meten met Aris, Rotterdam en Weert voor de laatste play-off plek dit seizoen. Een seizoen zonder Hakim Salem en onder andere Aron Roye, maar wel met de nieuwe hoofdcoach Jaanus Liivak.

Shoeters wil dit seizoen maar een ding, de landstitel terugbrengen naar Den Bosch en heeft daarvoor MVP van afgelopen seizoen Arvin Slagter aangetrokken.

En de dadendrang werd direct kenbaar gemaakt, want binnen enkele minuten was het 0-7 voor Den Bosch en na tien minuten was het al 15-33. Gelukkig voor het Amsterdamse publiek werd de tweede periode veel minder aan de kant van de bezoekers en bij rust was de stand slechts 26-45.

In de eerste minuten van de tweede helft werd het duel definitief in het slot gegooid, want Shoeters begon direct weer met een 0-7 en liep daarna snel weg naar een onoverbrugbare voorsprong 43-71.

De laatste periode viel er weinig meer te genieten aan beide zijdes. Een compliment was er zeker voor de ploeg van BC Apollo, dat bleef knokken voor een beter resultaat maar het kwaliteitsverschil was simpelweg te groot. Uiteindelijk werd het 52-88 voor de gasten.

 

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.