CP3 by Basketball Totaal

SPM Shoeters hard onderuit

SPM Shoeters is de goede vorm even helemaal kwijt. Zondag verloor de ploeg van Sam Jones de bekerfinale van Donar en vanavond werd de ploeg in de vierde periode volledig van de mat gespeeld door Landstede Zwolle. Het werd uiteindelijk 70-92 voor Landstede.

Landstede speelde zelfs zonder topscorer en rebounder Joe Burton, maar dat mocht de pret niet drukken. Landstede begint steeds beter in vorm te komen en kan wel eens gaan verrassen in de play-offs. De dreun voor Den Bosch is gigantisch. De ploeg verspeelt in een week tijd de beker en ook de koppositie in de eredivisie.

En dan is ZZ Leiden de lachende derde, want winst op de grote concurrent kan genoeg zijn om het thuisvoordeel in de play-offs te pakken.

Voor SPM Shoeters betekende het de eerste thuisnederlaag van het seizoen. Het had niet op een slechter moment kunnen komen. Tot overmaat van ramp kreeg Reggie Johnson ook nog een diskwalificerende fout toen hij Hinz de boarding in duwde. Het betekent minimaal een wedstrijd schorsing en dus is de center er zaterdag niet bij in en tegen Groningen.

Tot aan 66-70 was het een gelijkopgaande wedstrijd. Het eerste kwart was voor Landstede (13-26), maar Den Bosch kwam sterk terug in de tweede periode (27-16). De rust werd dus bereikt bij een 40-42 stand.

Maar het breekpunt lag bij 66-70, want binnen enkele minuten was de stand 66-82. Een 0-12 run, die uiteindelijk eindigt in een 4-22 voor Zwolle. Leon Williams en Nikki Hulzebos speelden beide een fantastische wedstrijd en waren aanvallend bijna foutloos vandaag.

Door de overwinning staat Zwolle virtueel op de derde plaats en blijft Den Bosch staan op de tweede plek.

Topscorers Den Bosch: Curry 19, Johnson 14.

Topscorers Zwolle: Williams 24, Hulzebos 15

De vraag is wat er aan de hand is bij Den Bosch? Is het een te lang seizoen of is er sprake van een kleine vormcrisis? Zaterdag nieuwe kansen en de wedstrijd om de tweede plaats op de ranglijst wellicht.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.