CP3 by Basketball Totaal

SPM Shoeters haalt Den Helder Kings door gehaktmolen

Op niet mis te verstane wijze heeft SPM Shoeters de tweede plaats in de eindrangschikking veilig gesteld (99-76). Uitdager Den Helder Kings werd op alle fronten overlopen.

Na 11 dagen zonder wedstrijd leek SPM herboren en vooral Tony Johnson en Ralf de Pagter. Straffe verdediging werd afgewisseld met weergaloze aanvallen.

Natuurlijk heeft dat ook te maken met het optreden van de Noordhollandse formatie, die was bedroevend. Desalniettemin maakte Den Bosch indruk. Vooral ook omdat de ploeg voor het eerst in maanden geen inzinking kende. Iedereen bleef z’n ding doen.

De toon werd gelijk gezet. Kings kwam er aanvallend inside niet aan te pas en SPM scoorde er lustig op los. Qua verdediging haalde SPM constant een hoog niveau. Jaumin werd er zichtbaar niet alleen moedeloos van ook agressief. Dat leidde tot -verbale- opstootjes met enkele spelers.

Jones zal op zijn beurt erg tevreden zijn met het vooral stabiele optreden van zijn ploeg. Waarbij ook Tai Wesley weer indruk maakte, misschien omdat er diverse scouts uit Belgie en Frankrijk voor hem op de tribune zaten. Wel legt de ploeg de lat voor zichzelf nu hoog.

Door de winst is Den Bosch wel zeker van thuisvoordeel tot en met de halve finale van de play-offs. De kans is groot dat Den Helder dan weer de tegenstander is, mits de kwartfinale wordt overleefd.

 

SPM SHOETERS DEN BOSCH – DEN HELDER KINGS  99-76  (26-16, 48-37, 73-54)

20140406 denb_denh 3162 - Kladblok

KLIK OP DE STATS VOOR EEN VERGROTING

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.