CP3 by Basketball Totaal

SPM Shoeters flinke maat te groot voor BS Weert

Voorafgaand aan de wedstrijd in de Maaspoort vanmiddag tegen SPM Shoeters achtte men de winstkans voor BSW al nihil. Het enorme krachtsverschil was zichtbaar in de met 95-57 verloren wedstrijd.

Den Bosch, en met name Chris Denson, schoot uit de startblokken. De Amerikaanse swingman zorgt, samen met Stefan Wessels, voor een 11-6 voorsprong. Het lukt Weert wel nog om de Bosschenaren enigszins bij te benen. Akeel Eduardo zorgt vlak voor het einde van het eerste kwart met een driepunter voor 17-12.

Vanaf het tweede kwart weten de Shoeters het verschil in kwaliteit in de score uit te drukken. Arvin Slagter en Kees Akerboom konden ongehinderd aanleggen voor een driepunter. Ook Brandyn Curry begon op stoom te raken en zette 33-18 op het scorebord. Den Bosch deelde overduidelijk de lakens uit. De ploeg van Sam Jones doorzag het spel van BSW. Daan Rosenmuller deed voor Weert nog iets terug vanaf de driepuntslijn: 41-27.

Als het al niet zo was, legde Den Bosch BSW in het derde kwart op de pijnbank. Reggie Johnson speelde Brandyn Curry vrij in de paint, die na zijn score op veertien punten stond. De voorsprong van de Brabanders was inmiddels opgelopen naar twintig punten. Scores van Kees Akerboom, Arvin Slagter en Ralf de Pagter overschaduwden de speldenprikjes die BSW uitdeelde. De Pagter scoorde van ver, op de buzzer, 75-40. Vanaf dat moment kon de Shoeters-coach Jones zijn jongelingen inzetten.

Het slotkwart ging op en neer. Kenneth van Kempen kon voor de Weertenaren nog punten sprokkelen. De BSW-center was goed voor zeventien punten. Den Bosch opende de jacht op de honderd-puntengrens, maar Weert kon dat nog voorkomen. Daan Rosenmuller scoorde voor zijn ploeg nog een knappe layup. Vincent Nguyen bracht SPM Shoeters met een drietje ook nog de laatste kwartwinst.

Aanstaande donderdag mogen beide ploegen op herhaling in de Maaspoort. Dan strijden zij voor een plek in de halve finale van de beker.

Bron: BSW

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.