CP3 by Basketball Totaal

SPM Shoeters eerste halve finalist NBB Beker

Conform de verwachtingen heeft SPM Shoeters Den Bosch zich geplaatst voor de halve finales van de strijd om de NBB Beker. Na de 60-79 zege in Zwolle schoot Kees Akerboom in de slotseconden van de return Den Bosch opnieuw naar de overwinning: 69-68.

De wedstrijd was weinig enerverend, ondanks het spannende scoreverloop in het laatste kwart. Den Bosch speelde plichtmatig.

Landstede vierde de terugkeer van Kenrick Zondervan, maar moest het stellen zonder Justin Stommes. Daarmee was het vonnis over de Zwollenaren feitelijk al geveld.

Precies die gedachte had kennelijk ook bezit genomen van SPM Shoeters, want drie kwarten lang liepen de Brabanders achter de Zwollenaren aan. De 19 punten voorsprong van Den Bosch uit het eerste duel kwam daarbij overigens geen moment in gevaar. Holden Greiner schoot vlak voor rust weliswaar 25-39 op de borden, maar groter dan die marge van 14 punten liet Den Bosch het niet komen.

In het vierde kwart leek Landstede aanvankelijk op de zege af te stevenen. Bij 50-59 had de ploeg van Herman van den Belt nog een goed verdedigbare voorsprong, maar het was Marcel Aarts die SPM Shoeters volledig terug in de wedstrijd bracht met zes punten op rij en een assist op David Gonzalvez voor 58-59. Even later knalde Ali Farokhmaresh een driepunter raak en was de Zwolse voorsprong volledig verdwenen: 61-61.

Met een driepunter verschafte Leon Williams Zwolle weliswaar enigszins lucht (61-64), maar afstand nemen was teveel gevraagd. In de laatste drie minuten van de wedstrijd bepaalden onhandigheden het lot van Landstede. Eerst was er een harde overtreding van Sergio de Randamie op Tony Johnson, die met een flagrant foul had moeten worden bestraft. Maar De Randamie kwam ermee weg. Vervolgens plantte Tai Wesley zijn elleboog iets te opzichtig in De Randamie en kon uit de aanval die op de aanvallende fout volgde Williams Landstede op 65-68 schieten.

Met nog 17 seconden op de klok ging De Randamie andermaal opzichtig in de fout. Dit keer mocht Marcel Aarts wel naar de vrije worplijn (67-68) en kreeg SPM Shoeters aansluitend zijkant. Kees Akerboom knalde ingeklemd tussen drie Zwollenaren de winnende treffer binnen: 69-68.

Voor Landstede resteerden net voldoende tikken voor een noodoffensief. Leon Williams miste echter de linker layup en JT Tiller was na de aanvallende rebound evenmin succesvol, al perste de Amerikaan onder de ring een fraaie pirouette uit de heupen voor zijn laatste schotpoging.

 

SPM SHOETERS DEN BOSCH – LANDSTEDE ZWOLLE  69-68  (19-23, 31-40, 43-51)

20140128 denb_zwol 7003 - Kladblok

KLIK OP DE STATS VOOR EEN VERGROTING

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.