CP3 by Basketball Totaal

SPM Shoeters eenvoudig door naar Kwartfinale Beker

SPM Shoeters heeft zich vanmiddag eenvoudig geplaatst voor de kwartfinale van de NBB beker. In de eigen Maaspoort was Aris Leeuwarden een fikse maat te klein. Het werd 104-64.

Een week eerder won ditzelfde Aris ‘gewoon’ van Donar, maar Den Bosch was toch een maatje te groot voor de ploeg van Simpson. Marcel Aarts was topscorer aan Bossche zijde met 21 punten, gevolgd door Kees Akerboom met 17.

Coach Sam Jones wisselde lekker door en dat mocht ook wel na de drukke weken, die Den Bosch heeft gehad. Aris kon eigenlijk alleen de tweede periode een beetje aanhaken, maar zonder de zieke De Paula was het niet goed genoeg.

Watkins (19 punten en 14 rebounds) en Simmons (15 punten en 13 rebounds) waren wel lichtpunten voor de bezoekers, maar het was te mager.

Via 25-15 was het 50-36 bij de rust. Wellicht was er nog een klein beetje hoop voor de Friezen, maar onder toeziend oog van bondscoach Toon van Helfteren lieten zijn Nederlandse spelers zien, dat ze in een uitstekende vorm zijn. Uiteindelijk werd het via 77-43 stand na de derde periode een dikke nederlaag en kerstbreak voor Aris.

SPM Shoeters heeft nog een wedstrijd en een heerlijke. Vrijdag komt ZZ Leiden op bezoek in de maaspoort, die vandaag al uitstekend gevuld was met ongeveer 1700 man, en de kaarten zullen wegvliegen.

 

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.