CP3 by Basketball Totaal

SPM Shoeters door het oog van de naald

SPM Shoeters is door naar de finale. De ploeg uit Den Bosch kroop door het oog van de naald. En een heel klein oog was het. Een driepunter van Curry in de buzzer zorgde voor de 70-70 en de verlenging. In de verlenging was SPM Shoeters duidelijk de betere ploeg en won met 87-77.

En Landstede Zwolle zal erg teleurgesteld zijn, want wat waren zij er dichtbij. Een gemiste rebound en een driepunter die toevallig bij Curry terecht kwam. Het leek even Ray Allen in de finaleserie tegen de Spurs van 2013. En nu gebeurde het Landstede, die de buit binnen leek te hebben.

En dat was eigenlijk opmerkelijk, want Den Bosch stond in de vierde periode nog voor met 61-50, maar kon daarna geen bal meer scoren. Landstede kwam snel terug en de thuisploeg wankelde, maar bleef op miraculeuze wijze overeind.

Het was geen goede wedstrijd, daarvoor waren de belangen simpelweg te groot en werden er teveel denkfouten gemaakt door beide teams.

Het was een hele vreemde wedstrijd, want tot 11-7 leek er niets aan de hand voor de thuisploeg. Toen schoten ineens Tiller en Williams met scherp en binnen enkele minuten stond er een 11-20 op het scorebord.

Maar Arvin Slagter wist niet van opgeven en bracht met twee driepunters de thuisploeg terug in de wedstrijd (21-25) na de eerste periode.

Ineens viel Zwolle aanvallend helemaal stil en Den Bosch maakte een 9-0 run (30-25) en nam de leiding weer over. De touwtjes waren strak in handen van Den Bosch bij rust 40-30.

Kees Akerboom zorgde voor de grootste voorsprong in de wedstrijd 46-30! en de wedstrijd leek gespeeld. Na de derde periode was de voorsprong nog steeds zeer ruim voor SPM (61-48).

In de vierde periode was er in het begin nog helemaal geen vuiltje aan de lucht voor de thuisploeg. Curry zorgde voor de 63-52, maar daarna viel Den Bosch aanvallend helemaal stil. Een 0-13 run van Landstede Zwolle zorgde voor de voorsprong van 63-64 en Den Bosch leek klaar voor de knock-out. En dat leek ook te gaan gebeuren na de twee vrije worpen van Williams, die zorgde voor de 67-70 met nog 9 seconden.
Zwolle verzuimde echter, onbegrijpelijk genoeg, een p te maken en Den Bosch op de lijn te zetten voor maximaal 2 vrije worpen. In plaats daarvan kreeg Den Bosch het schot dat uiteindelijk 3 punten en de verlenging opleverde.

De rest is geschiedenis. Zwolle mag naar huis en op vakantie en Den Bosch begint dinsdag de serie tegen Donar om de Nederlandse titel. Het zal een prachtige serie gaan worden.

In de verlenging was het binnen enkele minuten 79-70 en was het gespeeld. De driepunter van Wessels in de buzzer was de nekslag voor Zwolle.

Complimenten voor Zwolle, maar wat waren ze er dichtbij. Felicitaties naar SPM Shoeters voor de finaleplek!

Topscorers Den Bosch: Curry 26, Denson 17, Wessels 15, Slagter 12.

Topscorers Zwolle: Williams 28, Tiller 18, Burton 17.

 

een reactie

  1. Lijkt me handig als de schrijver van dit stukje de laatste secondes van de reguliere spleettijd nog eens rustig terug kijkt. Door te stellen dat de laatste en gelijkmakende 3-punter “toevallig bij Curry terecht kwam” doet de schrijver tekort aan een briljante actie van (ik meen) Kees A die met nog maar luttele secondes op de klok tóch de vertegewoordigheid van geest en de rust haf om teamgenoot Curry te vinden. De score van Curry is natuurlijk geweldig maar het werk van Akerboom is dat minstens net zo….

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.