CP3 by Basketball Totaal

SPM Shoeters deelt dreun uit in Finale

De finale is begonnen. Althans voor SPM Shoeters. Donar was nog even afwezig in wedstrijd 1 en liep tegen een ontiechelijke grote nederlaag op. In een ‘lege’ maaspoort werd het 93-54 voor de thuisploeg.

Leon Kersten gaf het al aan op twitter. Het verschil van +39 is het grootste verschil ooit in een finalewedstrijd. En dat zal Skelin en Donar toch anders verwacht hadden. SPM Shoeters had slechts twee dagen rust na de overtime thriller tegen Landstede. Donar was donderdag al klaar met de halve finale tegen ZZ Leiden.

Maar dat verschil was vandaag totaal niet aan de orde. SPM Shoeters begon uitstekend en binnen enkele minuten stond er een 18-0 op het scorebord. Kees Akerboom opende het bal met twee driepunters. Na een paar minuten stond hij al op acht punten. Tot ergernis van Jeter, die bij 15-0 een technische fout kreeg van de arbiters. Bekkering opende de score voor Donar eindelijk ver in het eerste kwart.

Er was geen houden aan voor de landskampioen, die zich volledig van het veld liet lopen. MVP Lance Jeter kreeg zijn team niet aan de praat en liep snel tegen drie persoonlijke fouten aan (waaronder dus een technische). Na tien minuten was het 30-9 en het werd snel 34-14.

Bij rust was het verschil al zelfs opgelopen tot 47-24 en was het ongeloof duidelijk zichtbaar bij de bezoekers. Dit SPM Shoeters was door de naald gekropen tegen Landstede, maar die zege heeft de ploeg vleugels gegeven. Chris Denson was aanvallend wederom uitblinker met 18 punten. Ook Stefan Wessels was met 17 punten goed op dreef. Bij Donar kon alleen Ross Bekkering met 12 punten een beetje van zich af bijten.

De tweede helft was voor de statistieken en de supporters uit Groningen (ongeveer 30) kregen absoluut geen waar voor hun geld. Het verschil werd alleen maar groter en groter. Via 69-38 werd het dus 93-54. Gelukkig werd de absolute vernedering van honderd punten tegen de Groningers bespaard, maar dat zal de klap niet minder hard maken. De grootste voorsprong werd bereikt bij 91-48!! voor de thuisploeg.

Het is slechts één wedstrijd in een best-of-seven serie en Donar heeft dit seizoen al heel veel veerkracht getoond, dus donderdag zal het een totaal andere wedstrijd worden.

 

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.