CP3 by Basketball Totaal

SPM Shoeters blijft ongeslagen

SPM Shoeters Den Bosch is ook na de wedstrijd tegen Apollo in Amsterdam nog ongeslagen. De mannen van coach Sam Jones wonnen met 59-74 in een duel dat het publiek in de Apollohal nauwelijks kon boeien. Het viel nog net niet in slaap onder de schemerlampen, die voor het licht moeten zorgen in de vermaarde basketballtempel. David Gonzalvez (foto) was met 19 punten topscorer in de wedstrijd, die zeker in de tweede helft het aankijken nauwelijks nog waard was.

Het is voor de betere ploegen in de Dutch Basketball League niet altijd eenvoudig om zich op te laden voor een wedstrijd, die bijna niet verloren kan worden. Voor SPM Shoeters was de uitbeurt in Amsterdam natuurlijk zo’n wedstrijd, zeker in deze fase van de competitie. Die wordt tenslotte pas ergens volgend jaar interessant.

Het duel dat de vierde overwinning op rij voor Den Bosch en de vijfde nederlaag voor Amsterdam zou opleveren kreeg geen seconde het stempel interessant. Met driepunters van Tony Johnson en Kees Akerboom schoot de Bossche ploeg direct weg en stopte de toen al definitieve aanval pas aan het einde van het eerste kwart op 8-25.

Game over. Maar ja, je moet nog dertig minuten door. Ook als scheidsrechters. En die hadden kennelijk zo’n middag, waarop ze vonden dat de zwakkeren in de samenleving een beetje extra bescherming nodig hadden. Het gebeurt niet snel dat spelers en begeleiders van de winnende ploeg  naar de journalist van dienst toe komen met de vraag om vooral het verschil in fouten te memoreren.

Nou, bij deze. En niet alleen omdat het werd gevraagd. 26 fouten voor Den Bosch en slechts elf voor Amsterdam waren bepaald niet in verhouding tot wat er op het veld gebeurde. Het zou de indruk kunnen wekken dat de gasten er stevig in gingen, maar niets was minder waar. Zeker de helft van de Bossche fouten kon in het vakje ‘lullig’ worden gestopt. Het betekende wel dat Wesley, Johnson, Akerboom en Aarts op ‘scherp’ kwamen te staan. Dat zal iedereen een zorg zijn geweest, want ook met de ‘reserves’ speelde SPM Shoeters de wedstrijd simpel uit.

Bij de rust was het verschil vijftien punten (23-38), een comfortabele en veilige marge. Die stond er na het derde kwart en aan het einde ook (37-52 en 59-74) dat had veel te maken met de fouten na de rust (zes om vijftien) en het feit dat Den Bosch af en toe even indutte. Het was, zoals coach Sam Jones graag zegt, ‘another day at the office’. En net als in de gewone maatschappij heb je op zo’n dag af en toe een shot cafeïne of een cup-a-soup nodig… Verder moet je alleen in- en uitklokken.

 

BC APOLLO AMSTERDAM – SPM SHOETERS DEN BOSCH  59-74  (8-25, 23-38, 37-52)

20131020 adam_denb 3017 - Kladblok

KLIK OP DE STATS VOOR EEN VERGROTING

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.