CP3 by Basketball Totaal

Spelers in de spotlight: Luka Simonis

Deze week een interview met een speelster van Arnhem Eagles Luka Simonis.

Wat is je geboortedatum/woonplaats?
Ik ben geboren op 22-05-2001 in Elden.

Hoe ben je begonnen met basketbal ?
Ik ben begonnen met basketbal nadat ik veel verschillende sporten heb gedaan. In vakanties speelde ik wel eens met mijn broer maar nooit bij een vereniging. Nadat ik  gestopt ben  met wedstrijdzwemmen zocht ik naar een nieuwe sport. Een oud klasgenoot van mij zei tegen mij dat het leuk zou zijn als ik een keer mee zou gaan trainen. Dat heb ik gedaan en sinds dien zit ik bij de Arnhem Eagles.

Bij welke club speel je nu?
De club waarbij ik speel is de Arnhem Eagles in de tweede divisie.

Wil je later van basketbal jou beroep maken?
Ik zou van basketbal niet mijn beroep willen maken omdat ik een andere visie heb over mijn beroep namelijk fysiotherapie of operatieassistent. Dit betekent niet dat ik wil stoppen met basketbal als ik mijn studie heb voltooit en een baan heb. In tegendeel zelfs ik wil me heel graag nog verder ontwikkelen en verder blijven spelen.

 Waar hoop je over 5 jaar te basketballen?
In vijf jaar hoop ik nog steeds bij de Arnhem Eagles te spelen, ik vind het een fijne club.

Wat voor school/opleiding doe je?
Op dit moment zit ik in Havo 4 op het Lorentz Lyceum.

 Tegen welke speler kijk jij het meest tegen op?
Er zijn twee spelers waar ik het meeste tegenop kijk de eerste is mijn broer Robin Simonis die al speelt sinds zijn zevende en zich tot de eredivisie ontwikkeld heeft. De tweede is mijn coach Twan Berkers, op dit moment speelt hij niet in een team maar speelt hij bij de recreanten 2 bij Arnhem Eagles. Hij coached ook nog de dames van de Pigeons in Duiven. Hij probeert ons altijd verder te ontwikkelen en in altijd positief.

Wat is jou favoriete team?
Mijn favorite team is TBG Dragons U24 waar mijn broer Robin Simonis in speelt. Dit is omdat ookal gaat het niet zo lekker ze blijven vechten en doorzetten.

Wat zijn je goede kwaliteiten?
Mijn goede eigenschappen zijn dat ik goed door kan zetten, ik ben loyaal aan mijn team en ik pik snel nieuwe dingen op.

Wat zijn je minder goede kwaliteiten?
Mijn slechte eigenschappen zijn dat ik moeite heb in de aanval, ik wil wel gaan maar aan het einde rem ik toch af en mijn conditie kan verbeterd worden waardoor ik mij weer kan ontwikkelen.

Wat wil je dit seizoen bereiken voor jezelf  en voor je team?
Voor mezelf wil in dit seizoen en ook in volgend seizoen bereiken om door te gaan naar de basket om mij zo te ontwikkelen in de aanval. Voor mijn team wil ik bereiken dat we in de final four zitten.

Wat zijn je hobby’s naast basketbal?
Mijn hobby’s naast basketbal zijn met vrienden uitstapjes maken, dansen en Grey’s anatomy kijken.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.