CP3 by Basketball Totaal

Spelers in de spotlight: Aya Darib

Deze week een interview met een speler van Landstede (BAZ) VU20  Aya Darib

Wat is je geboortedatum/plaats?
09-07-1999 in Zwolle.

Hoe ben je begonnen met basketbal?
Het is allemaal begonnen bij mijn broer. Hij begon met basketballen en door hem wou ik het ook (zo ging dat alles wat m’n broer deed wou ik ook). Het zag er heel leuk uit en ik keek ook bij zijn trainingen. Ook was er een moment op de basisschool waarbij we een gast les kregen van een nu oud basketballer van Landstede, alex de sa, natuurlijk gingen we basketballen. Na deze lessen, vertelde hij mij dat ik talent had en vroeg mij om in z’n team te komen spelen, dit vond ik zo’n geweldig compliment, dat ik nog meer ging zeuren dat ik op basketbal wou. Ongeveer een jaar/anderhalf jaar later had Landstede try outs voor een meiden u14 team. Hieraan deed ik natuurlijk mee. Ik was super blij toen ik een mailtje kreeg dat ik er bij zat. Ik mocht dus naar het CSE en basketballen bij landstede, dus daar begon mijn basketbal carrière.

Voor welke club en divisie speel je dit seizoen?
Ik speel bij Landstede (BAZ) VU20 Eredivisie.

Wil je later met basketbal jou beroep maken?
Als het lukt wil ik later zeker van basketbal mijn beroep maken.

Waar hoop je over 5 jaar te basketballen?
Hmm.. Over 5 jaar… Hoop ik natuurlijk in het buitenland te spelen, dat lijkt me geweldig, maar realistisch gezien, als alles goed zou gaan zou ik het ook tof vinden om mijn hele basketbal carrière af te maken bij Landstede, mijn thuis. Dus vanaf guppie in de u14 naar een dame bij de dames van Landstede (als er een dames team gaat komen natuurlijk).
Wat voor opleiding/school doe je?
Ik zit op Landstede (school) en ik doe maatschappelijke zorg niveau 4.

Wat is jou favoriete team?
Mijn favoriete team.. Het wolfpack team! Wolfpack is eigenlijk een basketball kamp, waarbij iedereen heel erg positief is naar elkaar en we echt een familie zijn, iedereen daar is geaccepteerd door iedereen. Dat is gewoon mijn favoriete team/familie. Ook al is het geen team waarmee je een wedstrijd speelt.

Wat zijn je goede en minder goede eigenschappen?
Mijn goede eigenschappen zijn denk ik dat ik iedereen altijd op de best mogelijke manier wil helpen en het beste voor andere wil, wat ook mijn valkuil is gelijk. Ook werk ik altijd hard. Mijn slechte eigenschappen zijn, op de meest stomme momenten verlegen zijn en ik ben nog wel eens nieuwsgierig.

Wat wil je dit seizoen bereiken voor jezelf en voor het team?
Voor mezelf wil ik dit jaar bereiken dat ik weer vertrouwen in mezelf en daarbij ook in het basketballen krijg, want dat ben ik dit jaar een beetje verloren. Ook wil ik bereiken om net zo te spelen als vorig jaar, net zo zeker en vrij, zonder stress op het veld dat ik wat verkeerd doe of ga doen. Voor het team hoop ik dat we met z’n alle een goede prestatie neerzetten, maar dan ook echt als team! We met trots dit jaar kunnen afsluiten en naar dit jaar terug kunnen kijken. En stuk voor stuk een positieve bijdrage hebben geleverd.

Wat zijn je hobby’s naast basketballen?
Lekker serie kijken, shoppen en iets leuks doen met m’n familie, vriendinnen of vriend.

Namens ibasketball succes dit seizoen.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.