CP3 by Basketball Totaal

Speelsters Oranje Blizzards blikken vooruit naar Eurocup…

Het Europacup project: ook in de tijd van bondscoach Meindert van Veen deed er al eens een Nederlands damesteam als clubteam mee aan een Europees cup toernooi. Toen in 2001 heette dat de Ronchetti cup. NBT Mijdrecht zoals het team toe heette strandde toen tegen USO Mondeville. ronchetti cup 2001

In het team speelden toen: Krista v Alten, Inge Huitzing, Irene Sloof, Jildis Pronk, Petra Rutgers, Lonneke Branz, Romy Calderon, Marian Dinissen, Tirza Pentury en Nienke Geerts. De uitslagen waren op 17/10/2001 NBT Mijdrecht – USO Mondeville 47 – 87 en op 24/10/2001 USO Mondeville – NBT Mijdrecht 81 – 52. Stats Ronchetti cup 2001

Nu dus een nieuw project, de NBB geeft aan de Blizzards ingeschreven te hebben voor dit toernooi voor Europese clubs, om nog meer internationale ervaring op te doen.

Doel is het vrouwenbasketbal in Nederland naar een nog hoger niveau te tillen. De Blizzards ontmoeten donderdag om 20.30 uur in het Landstede Sportcentrum in Zwolle hun eerste tegenstander in groep G. Dat is de Italiaanse club Mapei Dike Napoli.
Er zijn acht groepen van vier. Per groep gaan de eerste twee teams door naar de laatste zestien.

Eerder zei bondscoach Remy de Wit het al op de NBB site. “deelname van de aan de Eurocup is ontzettend belangrijk voor het Nederlandse vrouwenbasketbal. “Nu gaan we ervaren wat echt is, hoe hoog het Europese topniveau is. Het zal ontzettend zwaar worden, maar dit is een enorm goede leerschool voor onze internationals, waar de clubs van profiteren en waar de nationale ploeg van profiteert. Het niveau zal omhoog gaan, al kost dat tijd. Daarnaast hoop ik dat de thuisduels van de Blizzards een enorm feest gaan worden voor de fans, een beetje zoals we bij het EK volleybal in eigen land hebben gezien.”
Hier een voorbeschouwing met enkele speelsters.

Tanya(30), Landsmeer: Wel super toch, weer eens te spelen tegen die teams uit andere landen. Jij hebt al veel Europese ervaring, Wat weet je inmiddels van de tegenstanders, Napoli, Miskolc en Brno? En Welk advies zou je aan jongere speelsters willen geven?
tanya
Bij onze tegenstanders spelen nationale, internationale en Amerikaanse toppers. Bij de meeste teams komen we een aantal speelsters tegen waar ik in het verleden al tegen heb gespeeld. Het zal in dit eerste Europacup avontuur sinds jaren echter vooral gaan om onszelf en hoe wij gaan spelen. We zullen elke week 100% moeten geven en met veel energie en onbevangen spelen. En optimaal profiteren van onze underdog positie. Dat zal ik de jonge(re) speelsters ook zeker proberen mee te geven; dat je respect moet hebben voor je tegenstander, maar geen ontzag. De beste speelsters van de wereld hebben ook een slechte dag en die moeten we gaan forceren.

We gaan keihard werken, genieten en als team groeien. Het is een prachtige ervaring voor ons als speelsters en Nederland als basketbal land. We zijn eindelijk weer eens terug in Europese competitie en we zijn erg gemotiveerd om iets moois te maken van dit geweldige initiatief. Hopelijk kunnen we verrassen en laten zien waar we voor staan. Ik zal mijn best doen de jonge meiden mee te geven dat ze gretig moeten zijn, brutaal, vol vertrouwen en vol energie. Dan kunnen we als Orange Blizzards een goede indruk achterlaten!

nadine
Nadine(33), Den Helder: Heb je al eens eerder Europa cup gespeeld? Wanneer en met wie?
Ik heb nog nooit Eurocup gespeeld en volgens mij zolang ik eredivisie speel heeft het ook nooit plaats gevonden in Nederland. Maar zal een leuke ervaring zijn voor ons allen.

Laura(16)

laura westrik,

Laura (16) , Amsterdam
Jij hebt toch ook al internationale ervaring ondanks dat je de jongste bent in de 15-tallige selectie, wat verwacht jij van de Orange blizzards?
Ben je blij dat je er bij bent en waarom?
Wat ik van orange blizzards verwacht zijn 6 wedstrijden op top niveau waar we in Nederland niet gewend aan zijn! Ik vind het super dat ik deze ervaring op mag doen samen met de oudere meiden, en hoop er heel veel van te leren!

Fleur (19) Katwijk en Karin Kuijt(25) Bemmel, twee zussen in de Blizzards, is het wel eens eerder voorgekomen dat jullie samen in een selectie team speelden? En wat verwachten jullie van het publiek in Zwolle?
Karin: Dit is de eerste keer dat we samen voor een nationaal team geselecteerd zijn, wat we heel erg leuk vinden natuurlijk!! We hopen dat er ook in Zwolle een grote oranje aanhang aanwezig zal zijn, die als 1 team achter ons staat. Dit zal ons een extra boost geven! We hopen jullie daar te zien!!!
karin k

Zera(23), Barendrecht

zera
Een dag voor je jarig bent is de eerste Europese cup wedstrijd met Nederlandse deelname, hoe is dat voor jou? De kans om Eurocup te spelen is voor mij een eer. Zelf had ik niet gedacht dat ik deze kans nog zou krijgen, daar ik de afgelopen twee jaar andere prioriteiten had. Ik kijk enorm uit naar deze eerste wedstrijd tegen Napoli, maar vind het tegelijkertijd best spannend. Natuurlijk heb ik weinig Europese ervaring en Napoli is een team van niveau. Het zal voor de eerste keer wennen zijn, maar dat neemt niet weg dat ik, en de rest van het team, ons uiterste best gaan doen om een mooie pot te laten zien. Bovendien is deze eerste Eurocup inderdaad voor mijn 23e verjaardag! Dit maakt het net iets specialer ;-).

En Wat denk jij aan oranje te kunnen bijdragen
Mijn bijdrage aan dit team zal meer in de aanvallende hoek zitten. Mijn krachten zijn mijn schot en het creëren voor anderen. In dit opzicht moet ik daarin mijn verantwoordelijkheid nemen, net als iedereen die een bepaalde rol heeft in dit team. Daarnaast zal ik proberen veel energie te brengen zowel aanvallend als verdedigend. De stijgende lijn die we van de zomer hebben voortgezet, willen we namelijk behouden. Met andere woorden, ik heb er erg veel zin, dus kom maar op!

Fiba ROSTER
Naam POS. Lengte geboortedatum geboren

Jill Bettonvil         PF 1.88  18.05.1992  Hertogenbosch (NED)
Loyce Bettonvil    SF 1.85  05.11.1993   Hertogenbosch
Nadine Boesaart  C    1.83 07.12.1981   Amsterdam (NED)
Tanya Bröring      G    1.77 25.12.1984   Leiden (NED)
Zera Butter           SG   1.77 30.10.1992  Voorburg (NED)
Rianne De Roos  C     1.90  07.04.1989 Groningen (NED)
Eline Kasius        PF   1.90  03.08.1992 Rotterdam (NED)
Maaike Klein      G     1.77   14.02.1990  Den Helder (NED)
Jacobine Klerx   SG  1.80  01.12.1994  Waalwijk (NED)
Fleur Kuijt          SG  1.78  18.07.1996  Katwijk (NED)
Karin Kuijt         PG  1.70  12.10.1990   Katwijk (NED)
Fieke Ligthart   PF   1.84  08.09.1990 Amsterdam (NED)
Janis Boonstra  PF   1.82   28.05.1997 Leeuwarden (NED)
Charlotte van Kleef F 1.90 06.10.1996 Venray (NED)
Janiek van Veen     G 1.72   22.02.1995 Den Helder (NED)
Laura Westerik     SG 1.76   31.12.1998  Nijmegen (NED)

Staff
Hoofdcoach: Remy de Wit
Assistent-coach: Hakim Salem
Teammanager: Puck van Hasselt
Fyiotherapie: Manual Fysion

VEEL SUCCES EN PLEZIER Orange Blizzards  blizzards logo

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.