CP3 by Basketball Totaal

Spanning in Poule B van de promotiedivisie

Poule B in de dames promotiedivisie is achter het ineens losgebrandde Apollo behoorlijk interessant, met nauwelijks verschillen tussen de ploegen. Daarom zal er dit weekend met zeer veel belangstelling naar de ontmoeting tussen Apollo en US zaterdag in de Apollohal.

Met de huidige discussies over de promotiedivisie die al dan niet een eigen Allstargala verdient , is het zeer interessant om te kijken naar deze boeiende competitie.

Apollo heeft na de wisseling van de windrichting de juiste toon weten te vinden. Een belangrijke factor is natuurlijk de terugkeer van alleskunner Jinga Gosschalk die weer terug is bij de ploeg die ze vorig seizoen naar het kampioenschap leidde. Met de ex-speelster van onder andere Amazone, Probuild Lions en Batouwe aan het roer nam Apollo onder andere revanche voor de dubbele nederlaag voor de kerst tegen Green Eagles. En dat blijkt toch een interessante formatie.

De ploeg van Jeroen Derksen nam vorige week de maat van US. De Amsterdammers van Laurends Zanoli struikelden met 57-58 over Green Eagles die op hun beurt weer openden met een nederlaag tegen BV Hoofddorp.

Op die manier staan de nummers twee t/m vijf binnen één wedstrijd van elkaar! En jawel: BV Hoofddorp heeft dan al vier wedstrijden gespeeld, maar toch! En kwa doelsaldo zit er ook niet heel veel verschil tussen de nummers twee drie en vier. Waar US op +30 staat, is de marge voor Green Eagles op de vierde plek -23. Alledrie de teams zullen dus hardop dromen van een plek in de Final Four. Apollo lijkt al redelijk op weg naar de winst in Poule B, en zal zeker met winst op Apollo vandaag een stap in de goede richting zetten.

Na het weekend meer over de dames promotiedivisie op deze plek.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.