CP3 by Basketball Totaal

Spanje probleemloos langs Litouwen

torrens albaSpanje had de verdediging knap dicht zitten in het begin van de ontmoeting met Litouwen dat na een slow start in de tweede helft nauwelijks meer iets hoefde toe te geven. Spanje pakte de zege met 58-72

De Spaanse verdediging hield de overhand in deze ontmoeting, en door de volledige Litouwse aanval onder de tien punten te houden gaf Spanje een mooi visitekaartje af voor de latere fases in het toernooi. Litouwen brengt toch enige offensive weapons van reputatie mee het toernooi in. Gintare Petronyte werd op 9 punten met 7 rebounds gehouden en schutter Kamila Nacickaite tekende voor 8 punten en 7 rebounds. Sandra Linkeviciene had er ook 8 voor Litouwen.

Voor Spanje had Astou Ndour (remember: 20 jaar!) een dikke double double met 22 punten en 12 rebounds terwijl Alba Torrens met 18 punten 7 rebounds en 6 assists thuiskwam. Spanje kwam, en daar lag eigenlijk het grootste verschil, vooral in the paint veel makkelijker tot scoren dan de ‘Oostblokkers’  die bij rust een schamele 15 punten op het bord hadden staan, maar doordat de verdediging wel deed wat ze moest doen, er slechts 13 achter stond: 15-28.
Met die score was wel gelijk het gat geslagen waar men niet meer overheen kwam. Na 21-41 halverwege het derde kwart kwam Litouwen een heel klein beetje terug, maar de overwinning van Spanje kwam nergens meer in gevaar.

Topscorers:
Litouwen: Petronyte 9 pnt 7 rebs; Nacickaite 8 pnt 7 rebs; Linkeviciene 8 pnt 4 rebs;
Spanje: Ndour 22 pnt 12 rebs; Torrens 18 pnt 7 rebs 6 assists; Cruz 13 pnt.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.