CP3 by Basketball Totaal

Spanje net te sterk op WK VU19

In een zinderende 1/8 finale speelde Oranje een uitstekende wedstrijd tegen grootmacht Spanje. Helaas kwam de ploeg van Remy de Wit net tekort voor een plek bij de laatste acht van de wereld. Maar Oranje klopt internationaal echt aan de deur momenteel in Europa en ook de wereld.


Esther Fokke in actie tegen Spanje (foto FIBA).

Je ziet het aan de uitslag, je ziet het aan de kwartstanden; het verschil tussen Oranje en Spanje woensdag in de achtste finale op het WK in Rusland was minimaal. Maar helaas zaten de Orange Angels VU19 aan de verkeerde kant van de score: 68-73.

19-22. 15-14. 19-20. 15-17. Heel veel closer kan een basketballwedstrijd niet zijn. “We zitten enorm dichtbij de eerste acht landen”, zei bondscoach Remy de Wit. “We wilden iedere wedstrijd iets beter spelen en dat is ook vandaag weer gelukt. We hebben enorm gedisciplineerd gespeeld, deden het gewoon goed en daarom is het misschien wel des te zuurder dat we verliezen. We zijn niet beloond, maar ook dat is topsport.”

Het was dus een enorm spannende wedstrijd, waarin de voorsprong in het laatste kwart nog een paar keer van eigenaar wisselde. Net toen Emese Hof het verschil vanaf de vrije worplijn naar één punt terugbracht, zo’n twee minuten voor tijd, kreeg VU19 een drietje om de oren. Dat deed pijn. De Wit: “Uiteindelijk is het two possession game en moesten we op het einde stunts uithalen. Dat pakte verkeerd uit. Je ziet dat zij het hele jaar met deze druk spelen en wij niet. Niks ten nadele van onszelf, maar je ziet dat zij heel solide met druk en pressie omgaan. Zijn er meer aan gewend. Wij moesten steeds op ons tandvlees lopen. We kregen nog kansen op het einde, maar die hebben we niet gepakt. Het vervelende van dit nieuwe format is dat als je de vierde wedstrijd verliest, je gelijk doorgaat naar de wedstrijden voor de negende en zestiende plaats. Je krijgt geen kans meer om te repareren. Maar we hebben niet veel tijd om stil te staan bij dit verlies. Het is even balen, maar ik ga zo gelijk een meeting in om de volgende wedstrijd voor te bereiden. We moeten gelijk weer schakelen.”

VU19 hervat het toernooi vrijdagmiddag 13.00 uur (Nederlandse tijd) met een wedstrijd tegen Zuid-Korea. Het maximaal haalbare is nu de negende plek.

Bron: NBB

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.