CP3 by Basketball Totaal

Spanje favoriet tegen Nederland

Vanavond om 20.30 lokale tijd speelt Nederland tegen Spanje U18 in de halve finale van het EK. Spanje en Nederland kwamen elkaar drie dagen geleden tegen en toen werd het 70-54 voor Spanje. De wedstrijd is live te zien vanavond!

Oranje is gewaarschuwd voor Spanje die de laatste vier ontmoetingen won van Nederland. Het gevaar van Spanje ligt in het feit dat ze echt als team spelen. Ze geven veel extra passes en assists en maken weinig turnovers. Spanje geeft per wedstrijd 16.1 assists en Nederland 12.6. Het grote verschil zit hem in de turnovers. Spanje geeft slechts 14.7 ballen weg per wedstrijd en Nederland ruim 19.6.

Spanje scoort gemiddeld op het EK ruim 74 punten en Nederland slechts 61.7. Is er een zwakke plek te vinden bij Spanje? Jazeker! Van achter de vrije worplijn is de ploeg slecht te noemen en dat kan ze wel eens gaan opbreken. Slechts 61% per wedstrijd en Nederland zit daar ruim 10% boven met 71%. Kortom geen gratis punten weggeven en Spanje er voor laten schieten van achter de vrije worplijn.

Het zou een verrassing zijn van de eerste orde, maar Nederland is in een flow dus wie weet! De wedstrijd is vanavond live te zien via Fiba Europa. 

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.