CP3 by Basketball Totaal

Spaanse supercup dames en afscheid icoon

Salamanca – De Spaanse supercup dames is gewonnen door Perfumerias AVENIDA (salamanca) ten koste van RIVAS Ecopolis (Madrid).

Eshaya Murphy was hot voor Avenida tegen de Madrileense rivalen van Rivas Ecopolis
Dankzij haar buzzerbeating en gelijk ook winnende driepunter, bleek Perfumerias in eigen huis de winnaar van de Spaanse Super Cup.

Een volgepakte arena bleef achter om tot diep in de nacht te feesten, nadat het thuisteam in een enerverende wedstrijd uiteindelijk overeind bleef tegen concurrent in zowel
EuroLeague Women, als Spaanse Liga Femenina Ecopolis. Er werd gewonnen met 62-57.

Opnieuw een prijs voor Coach Victor Lapena, die zijn team ook al naar de Spaanse titel leidde afgelopen seizoen na eveneens intense play off wedstrijden tegen Rivas.

Het duurde echter tot er minder dan 20 seconden te spelen was alvorens Salamanca kon denken aan een feestje. Want het was de hele tijd een puntje-puntje wedstrijd. Beide teams lieten bij vlagen ook zien waartoe ze mogelijk ook in de Euroleague Women toe staat zijn.

Diverse debutanten kwamen in actie en bijna zorgde Vega Gimeno nog voor een overtime namens Rivas met een drietje maar de bal rolde uit de ring en Avenida kon feesten, Murphy had 21 points en 8 rebounds. De Zweedse ster Frida Eldebrink had 15 punten.

Verder was er aandacht voor het afscheid veterane Isabel Sanchez (37)
Sanchez is bijna een iconisch figuur in Salamanca. Door haar leiderschap is Salamanca in de 6 uitstekende seizoenen die zij erbij was van runner-up uitgegroeid tot een enorm succesvol team en heeft men zelfs een keer de EuroLeague Women gewonnen. Met haar won men 8 trofeeën.
Geëmotioneerd nam ze de waarderingen in ontvangst van haar fans, collegae en
zelfs de burgemeester van Salamanca eerder op de dag.

Sanchez maakte ook afgelopen zomer nog deel uit van het goud winnende
Spaanse team tijdens EuroBasket Women 2013 in Frankrijk.
We zullen haar missen…

Zowel Perfumerias Avenida als Rivas Ecopolis nemen m.i.v. 6 november deel
aan de EuroLeague Women.

Bron: Fiba europe.com

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.