CP3 by Basketball Totaal

Solide Maxxcom BSW verliest van Rotterdam

Twee weken na de vorige clash tussen beide ploegen stonden Challenge Sports Rotterdam en Maxxcom BSW vanavond opnieuw tegenover elkaar in de Dutch Basketball League. Weert kreeg deze wedstrijd veel te verduren, maar liet zich de kaas niet van het brood eten. Het moest uiteindelijk toch haar meerdere erkennen aan Rotterdam. Een bewogen duel eindigde in 93-81.

Beide ploegen hadden de krankzinnige ontknoping van twee weken geleden waarschijnlijk nog vers in het geheugen. Rotterdam ging toen in Weert met de punten aan de haal door op het eindsignaal van ver te scoren. De Zuid-Hollanders hadden toen een positieve flow te pakken en beloonden dat door de wedstrijd daarna ook te winnen van Amsterdam. Den Helder zette ze afgelopen zaterdag echter weer met beide benen op de grond door met 65-80 te winnen.

BSW werd na de veelbelovende start de afgelopen twee wedstrijden met de neus op de feiten gedrukt. Landstede Zwolle en Donar Groningen waren beiden een maatje te groot voor de Weertenaren. Tot overmaat van ramp moet Weert het naar verwachting minimaal zes weken stellen zonder point guard Jeremy Ormskerk. Hij viel in het duel met Donar met een enkelblessure uit.

De wedstrijd startte met een driepunter van Rotterdam-speler Michael Kok. Weert antwoordde op haar beurt met een score van Joost Padberg na een slimme pass inside van Mick Fleuren, die Ormskerk verving bij de starting lineup. Twee scores van Bart Stolk vergrootten de Rotterdamse voorsprong naar 14-8. BSW wist wel snel weer terug te komen met een driepunter van Akeel Eduardo en een score op de buzzer van Roel Aarts: 14-13 na het eerste kwart.

Ivan Filipan maakte die aansluiting ongedaan met een drietje, maar Weert knokte zich opnieuw terug via opnieuw Roel Aarts en Akeel Eduardo. Runs van beide kanten volgden elkaar op, waardoor de ploegen elkaar voortdurend in het vizier hielden. BSW liet enkele kansen om de voorsprong te pakken onbenut, waar Rotterdam van profiteerde.

Een opmerkelijk moment in de loop van het tweede kwart: een gestolen bal van Challenge Sports werd dapper terugveroverd door Daan Rosenmuller, die zijn ploeg vervolgens wederom de aansluiting bezorgde: 28-27. Joost Padberg beging daarna in kort tijdsbestek twee technische fouten en kon de zaal verlaten. BSW raakte daarmee een belangrijke speler kwijt in een al smalle selectie, maar was hierna allesbehalve gezien. Het bleef voortdurend in het spoor van de Rotterdammers.

Aan de hand van Bart Stolk sloeg de club uit de havenstad een gat, maar Mick Fleuren bracht Weert weer terug in de strijd door in korte tijd acht punten op zijn naam te zetten en het daarmee 49-47 maakte. Yannick Franke was voor Rotterdam vaak trefzeker in het derde kwart. Kenneth van Kempen hield BSW in de race door meerdere vrije worpen te benutten. Van Kempen bewees niet voor de eerste keer van onschatbare waarde te zijn voor de Limburgers. Hij scoorde deze wedstrijd 23 punten, pakte negen rebounds en gaf zeven assists. Daan Rosenmuller scoorde met een driepunter 62-56.

In het slotkwart was de afstand tussen beide ploegen elf punten, in het voordeel van Rotterdam. De ploeg van Arnaud Salomon behield deze voorsprong, ondanks een gedurfd slotoffensief van Weert, met Roel Aarts die daarin uitblonk. Hij scoorde tien punten in het laatste kwart. Challenge Sports zette daar een dunk van Krabbendam, een drietje van Yannick Franke en meerdere scores van Matthew Otten tegenover. Een snelle aanval via Vaidas Tamasaukas werd met een dunk afgerond door Vincent van Sliedrecht, die voor Weert het vierde verlies op rij inluidde.

De moegestreden jongens van Maxxcom BSW spelen aanstaande zaterdag weer een thuiswedstrijd. Dit maal tegen SPM Shoeters Den Bosch. Om 20:00 uur is de tip-off in sporthal Boshoven. Challenge Sports Rotterdam, dat na de overwinning knap de vijfde plaats bezet, speelt zondag tegen nummer twee Landstede Zwolle.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.