CP3 by Basketball Totaal

Solar-systemen Grasshoppers Dames 1 kroont zich tot Winterkampioen!!

WINTERKAMPIOEN
Op zaterdagavond werd de finale van de final four gespeeld in Den Helder en Grasshoppers moest het opnemen tegen regerend landskampioen Lekdetec Bemmel. Bemmel schakelde op vrijdag de nummer 1 Den Helder uit, de tweede klap voor het team van Robert Tinga in een week. Solar-systemen Grasshoppers pakte vrijdag revanche op Landsmeer, resulterend in een mooi affiche tussen de zusjes Kuijt. De finale beloofde een mooie pot te worden aangezien beide competitie duels close games waren en beide ploegen eenmaal wisten te winnen. Solar-systemen Grasshoppers in de finale van de final four, wie had dat gedacht!? De ploeg uit Katwijk is er een om rekening mee te houden!

De finale begon stroef voor de dames van Rick Driessen, hoewel er naar opdracht werd gespeeld had het team moeite met scoren. Lekdetec Bemmel stond er vanaf het begin en pakte brutaal de voorsprong, een 7-0 run werd geïnitieerd door Loyce Bettonvil en Lisa Schoen. Pas na 4 minuten kon Grasshoppers de eerste score noteren, Janine Guijt benutte een 3 punter. Toch was het Lekdetec dat domineerde, een score van wederom Lisa Schoen en een 3tje van Loyce Bettonvil bracht de stand op 12-3. In deze moeizame fase hield Janine Guijt de Katwijkers levend, door 2 jumpertjes vanuit de bucket. Gevolgd door een 3 punter van Sonja Kuijt. Grasshoppers kreeg haar defense wat meer op orde, maar keek na het eerste kwart wel tegen een achterstand van 14-10 aan.
De start van het tweede kwart was voor Solar-systemen Grasshoppers, in 3minuten tijd werd een 9-0 run neergezet weer onder leiding van Janine Guijt (15 punten in de eerste helft). Hierdoor werd de voorsprong door Katwijk gepakt 14-19. Via Karin Kuijt kwam Lekdetec weer tot scoren, maar Grasshoppers was helemaal in haar element. Mooie aanvallen, goede rebounds en een solide defense hield de Katwijkers op voorsprong. Ingrid van der Plas was wederom zeer sterk bezig voor haar team. Het collectieve offensief bleef onbeantwoord door Bemmel, ruststand 27-34 voor Solar-systemen Grasshoppers. Wanneer het team van Rick Driessen de turnovers ook nog zou kunnen beperken zou er iets heel moois kunnen gebeuren.
Na rust opende Grasshoppers met een score van Janine Guijt en Sharon Beld, maar Lekdetec deed gelijk weer wat terug, 30-38. Eline Kraaijenoord maakte een aantal goede acties onder de borden, maar Bemmel bleef volgen door een goed spelende Loyce Bettonvil. Een 3 punter van Karin Kuijt bracht Lekdetec weer heel dichtbij 38-42. Sharon Beld antwoorde met een goede 1-1 score. Het was zenuwslopend spannend, Inez van Hulsen raakte 2 vrije worpen en Janine knalde nog maar eens een 3punter raak 40-49. Lisa Schoen noteerde 2 scores op rij namens Bemmel. Met 45-49 werd het 3e kwart beëindigt, het kon werkelijk alle kanten nog op.
Met volle passie domineerde Solar-systemen Grasshoppers de eerste minuten van het laatste kwart, Janine knalde er een 3 punter in en niet veel later deed Sharon hetzelfde. Coach Thijs Sloot greep naar een time out na een 0-9 run van Katwijk. Loyce en Karin antwoorde namens Lekdetec 53-59, maar telkens als Bemmel dreigde aan te sluiten kwam Solar-systemen Grasshoppers weer met een antwoordt. De voorsprong werd weer vergroot naar 55-65 met nog 2.48 op de klok. De selectie uit Katwijk vertraagde haar spel enigszins aangevoerd door Fleur Kuijt, bleef cool vanaf de vrije worp lijn en het team pakte een paar zeer belangrijke rebounds. Lekdetec kon het tij niet keren, met 65-72 ging de titel winterkampioen 2015 naar Solar-systemen Grasshoppers!!
Een uniek prestatie, wanneer werd er voor het laatst een prijs in de dames eredivisie gepakt door de ploeg uit Katwijk!? (zegt u het maar) In een week tijd won de ploeg van Rick Driessen van de nummer 1 Den Helder, de nummer 2 Landsmeer en gisteren dus ook van de nummer 4 Bemmel. Wederom was de overwinning een enorm goede TEAM prestatie, daarmee is deze titel meer dan verdiend. Solar-systemen Grasshoppers speelt snel, attractief en kwalitatief goed basketbal en heeft van iedereen een keer gewonnen! Felicitaties aan de gehele selectie en begeleiding, we hebben onszelf beloont en tot winterkampioen 2015 gekroond!
Fijne dagen allemaal!

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.