CP3 by Basketball Totaal

Solar-systemen Dames 1 sluit reguliere competitie af met overwinning

De laatste wedstrijd uit de reguliere competitie moest Dames 1 het opnemen tegen Dozy Den Helder in Cleijn Duin. De inzet van de wedstrijd was in ieder geval thuisvoordeel in de halve finales van de play-offs en dat was te merken. De spanning droop van de wedstrijd in de eerste helft, beide teams kwamen amper tot scoren en misten relatief makkelijke ballen.

Turnovers over en weer, het was niet mooi om naar te kijken maar de belading was groot. Na 4 minuten kwamen dan toch de eerste punten op het scoreboord, Sonja Kuijt knalde er een driepunter in. Na 8 minuten had de tafel eindelijk weer wat te doen, door Maxime Essenstam had Den Helder ook haar eerste punten. Het eerste kwart werd 8-5 in het voordeel van de thuisploeg. Het tweede kwart was niet veel beter, Solar-systemen Grasshoppers had moeite met scoren door een compacte verdediging van Den Helder. Aan de andere kant van het veld was het net zo, er werd bij vlagen goed verdedigd maar ook beroerd aangevallen. Het team van Rick Driessen deed het net wat beter, waardoor de ruststand 20-14 was.
Na rust werd er weer gebasketbald, Solar-systemen Grasshoppers vergrote gelijk de voorsprong naar een verschil van 13. Ingrid van der Plas domineerde op het veld, zowel in de defense als in de offense. Den Helder vocht zich weer terug en kwam tot 34-28, daarna liet Fleur Kuijt zich gelden en bracht haar ploeg weer op een ruimere voorsprong 43-30. Het verschil was hiermee gemaakt, maar net nog 10 minuten kon alles nog. In het laatste kwart kwamen beide teams makkelijker tot scores en ging het gelijk op, maar het verschil bleef in stand. Den Helder probeerde met een zone press nog wat te forceren, maar Solar-systemen Grasshoppers speelde hier moeiteloos doorheen. Den Helder kon niet meer aanhaken en verloor in een spannende wedstrijd voor de 4e maal dit seizoen van Katwijk. De ploeg van Anna Vicenzetto haalde vorige week nog uit tegen Landsmeer met een verschil van meer dan 40 punten, maar daar was gisteravond niets van te zien.
Landsmeer, Den Helder en Katwijk kunnen allemaal op 36 punten eindigen. Landsmeer en Den Helder spelen volgende week hun laatste competitiewedstrijd, Grasshoppers staat al op 36 punten. Landsmeer gaat op bezoek bij Binnenland en Den Helder ontvangt het CTO. We gaan er even vanuit dat beide ploegen winnen. Van de onderlinge wedstrijden van deze 3 teams staat Katwijk op 5 overwinningen, Landsmeer op 4 en Den Helder op 3. Het doelsaldo van alle onderling gespeelde wedstrijden is in het voordeel van Den Helder +59, gevolgd door Katwijk +39 en ten slotte Landsmeer -88. In de wandelgangen heb ik vernomen dat dit de uiteindelijk eindstand in de competitie gaat worden, maar dit moet door de bond worden bevestigd:
1. Solar-systemen Grasshopper
2. Dozy Den Helder
3. Loon Lions Landsmeer
4. Lekdetec Bemmel
In ieder geval speelt Solar-systemen Grashoppers haar eerste play-off wedstrijd op 20 april in Cleijn Duin!

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.