CP3 by Basketball Totaal

Slowakije ruim verslagen door Nederland MU16

Voorafgaande aan de eigen wedstrijd zal de Nederlandse mannenploeg MU16 met gemengde gevoelens hebben gekeken naar het belangrijke duel tussen thuisland Bosnië-Herzegovina en Denemarken, dat door Bosnië in de buzzer werd gewonnen met 72-71. Ook tegen Nederland – op de openingsdag van het toernooi – flikte Bosnië dat. Soms is het echt een voordeel om ‘thuis’ te spelen…

Nederland won zelf later zijn derde wedstrijd van het toernooi met groot gemak van Slowakije. Het werd 68-43 in een wedstrijd, die eigenlijk nooit een echte wedstrijd was. Oranje sprong in het eerste kwart onmiddellijk weg naar 20-9 en toen daar een 20-8 in het tweede kwart overheen kwam, kon er een versnelling worden teruggeschakeld.

Coach André Bout kreeg zo de kans om al zijn jongens te laten spelen. Pas in het vierde kwart slaagde Slowakije erin om iets van de zeer grote achterstand (derde kwart 16-9 en dus 56-26) af te knabbelen, maar dat waren natuurlijk nauwelijks druppels op de gloeiende plaat. Het einde kwam bij 68-43.

Op dat moment was Nederland in feite al met de gedachte bij de laatste wedstrijd in de eerste poulefase, zondagmiddag tegen Israël. Bij winst lijkt er echter toch niet meer in te zitten dan de tweede plaats voor de Nederlandse ploeg, want Bosnië speelt, in een wel heel erg gunstig schema van de thuisploeg, nog tegen Slowakije en Israël en zal normaal gesproken beide duels winnen. Bosnië zal dan net voor Nederland eindigen.

Het vervelde daarvan is dat Oranje de nederlaag op de openingsdag tegen Bosnië meeneemt naar de tweede ronde, waarin vermoedelijk gespeeld moet worden tegen Tsjechië en Oostenrijk. Dat zijn tenminste op dit moment de belangrijke kandidaten om door te gaan uit Groep D.

Topscorers Nederland: Terrence Bieshaar 12, Wouter Vos 11 en Bart Schild 10. Nene Kiameso had 9 rebounds.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.