CP3 by Basketball Totaal

Slechte start Wyba tegen Jumpers

http://www.wyba.nl – De competitie voor de Wychense basketballers is slecht begonnen met de uitwedstrijd tegen HBV The Jumpers uit Den Haag. De voorbereiding was niet al te goed verlopen door onder andere enkele blessures.

Hierdoor had spelverdeler Mingus Siahaya nog maar 1 keer kunnen trainen en was de andere spelverdeler Niels Spanjaards er niet bij. Jumpers uit Den Haag heeft een snel team wat veel press speelt en het gemis aan ritme op de spelverdeler positie kan dan voor problemen zorgen in de opbouw. Randall Williams werd aangewezen om in de opbouw te helpen en vervulde die taak in het begin uitstekend waardoor de Wijchense centers Olaf Janssen en Corstiaan Kan inside in stelling konden worden gebracht.

De press van de thuisploeg werd redelijk makkelijk opgelost en de wedstrijd ging gelijk op met een 16-17 stand aan het einde van het eerste kwart. In het tweede kwart werd de Wijchense verdediging wat aangescherpt en had de thuisploeg het moeilijk om tot score te komen. Alleen voormalig eredivisie speler Hussein Adow kon met enkele scores de thuisploeg op het goede spoor houden. Wyba begon onder aanvoering van Corstiaan Kan en Leon Janssen een kleine voorsprong op te bouwen en de rust werd gehaald met een 28-33 voorsprong.

In de tweede helft kreeg de press van Jumpers steeds meer grip op de opbouw van Wyba en werd het steeds moeilijker om een normale aanval op te zetten. Veelvuldig slechte passes en onnodig balverlies liet de thuisploeg weer in de wedstrijd komen en onder aanvoering van H. Adow en F. Pedro kwam Jumpers aan het einde van het derde kwart op een 49-43 voorsprong.

In de verdediging  werd er door Wyba hard gewerkt en aanvallend werden Jeffrey van Huenen en Corstiaan Kan in stelling gebracht waardoor Wyba nog een beetje in het spoor bleef van de thuisploeg kon door scores van F. Pedro de voorsprong iets vergroten tot 10 punten. Vervolgens kreeg Wyba nog enkele inside kansen die niet werden benut en werden er slechts 2 uit 6 vrije worpen verzilverd waardoor Jumpers uit kon lopen tot 63-51 en Wyba moest pressen om zo te proberen de wedstrijd te kantelen. Hierdoor kon Wyba nog terug komen maar werd er uiteindelijk verloren met 68-61.

Corstiaan Kan 17 punten, Olaf Janssen 16 punten.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.