CP3 by Basketball Totaal

Slagter terug naar Donar

Arvin Slagter keert terug in het hoge Noorden. Slagter zal worden herenigd met zijn oude liefde coach Erik Braal. De 30 jarige kampioenenmaker tekent een contract voor een seizoen.

Het was natuurlijk geen verrassing meer, dat Slagter naar Donar zou vertrekken. Den Bosch kon de speler niet meer betalen, maar bovenal had Slagter het niet naar zijn zin in Den Bosch. Bij Donar hoopt de international zijn oude niveau weer te gaan halen en zal ook Europees gaan spelen.

Slagter is echt een sfeergevoelige speler. Wanneer hij op zijn gemak is, dan kan hij het niveau halen van zijn MVP seizoen 2013-2014. Onder leiding van coach Ivica Skelin behaalde hij toen het landskampioenschap en won hij met zijn team de NBB beker.

Daarna verhuisde hij naar Den Bosch, waar hij de afgelopen twee seizoenen voor SPM Shoeters uitkwam. De international is vooral gehaald vanwege zijn grote ervaring die met name in de Europese competitie van waarde zal zijn.

In 25 wedstrijden kwam Slagter afgelopen seizoen gemiddeld bijna 24 minuten binnen de lijnen. Daarin was hij goed voor 10.9 punten, 3.0 rebounds, 3.8 assists. Gedurende de play-offs speelde Slagter met SPM Shoeters acht wedstrijden. In 27 minuten tekende hij voor 11.4 punten, 3.4 rebounds en 3.5 assists.

Maar Slagter stond nooit bekend om zijn scorende vermogen, maar wel als het cement van het team. Het leverde hem al drie titels op rij op.

Deze keuze betekent wel dat zijn droom om naar het buitenland te gaan, de prullenbak in is gegaan.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.