CP3 by Basketball Totaal

Simpson blijft bij Aris

Tom Simpson en Aris Leeuwarden hebben hun contract met één jaar verlengd. Simpson werd gisteren op een 80-88 nederlaag getrakteerd door SPM Shoeters. Dat betekende het einde van de Friese play-offaspiraties, die vorig jaar nog tot de finale tegen Zorg en Zekerheid Leiden voerden.

Simpson begon ook dit seizoen als hoofdcoach van Aris (als opvolger voor Erik Braal), maar al tijdens de voorbereiding werd duidelijk dat hij teveel hooi op zijn vork kreeg. Zijn werkzaamheden aan het Martitiem College in Harlingen bleken maar moeilijk te combineren met zijn werk als hoofdcoach in sporthal Kalverdijkje. Simpson en zijn assistent Ed Molthoff ruilden daarom nog voor de start van de Dutch Basketball League van positie.

Toen Molthoff gedurende het seizoen Aris niet tot een consistent presterend collectief kon smeden, werd Molthoff ontslagen en promoveerde Simpson andermaal tot hoofdcoach. Aris presteerde in de laatste wedstrijden duidelijk evenwichtiger. Desalniettemin vond de ploeg al na twee wedstrijden zijn Waterloo in de play-offs.

Grappig detail: vandaag verlengde ook Henk de Jonge zijn contract met één jaar bij voetbal eredivisionist Cambuur Leeuwarden.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.