CP3 by Basketball Totaal

Shartie Aart Dekker: ‘Nieuwe Energie voor New Heroes Den Bosch!’

Een ‘Shartie’ – korte Column van Aart Dekker

What a Difference a (few) Day(s) Makes! Of -in dit geval- wat een wereld van verschil kunnen een paar mensen maken!

Natuurlijk, ik snap ook wel dat niet alles ‘Overnight’ anders is, dat er een zomer koortsachtig werk van veel meer mensen aan de wederopstanding van het Bossche Top Mannen-Basketball is gestopt, maar toch:

Bob van Oosterhout & Jos Frederiks stappen samen (officieel) in, er worden wat goede spelers gehaald -waarvoor natuurlijk wat plekjes vrij gehouden waren; ik bedoel dat er met die mogelijkheid rekening was gehouden, en dat daardoor de eerste maanden extra dramatisch waren wat betreft resultaten- en ‘Hoppakee’, een feniks herrijst uit zijn as…

Ik wil niet afdoen aan wat er de vorige seizoenen in Den Bosch gepresteerd is -als we de financiële debacles even buiten beschouwing laten- maar zoiets als afgelopen donderdag heb ik in ieder geval de laatste seizoenen niet of nauwelijks meegemaakt. En dat dan nog op een echte TV-Voetbal-avond, wellicht de reden dat er niet echt veel publiek was in de Maaspoort. Maar het publiek dat er wel was, leverde factoren meer input aan het team dan vrijwel alle wedstrijden die ik bijwoonde in de afgelopen twee seizoenen, en dat waren niet de minste wedstrijden…

Op alle fronten waait er een andere wind door die Maaspoort; helaas donderdag ook letterlijk, maar dat was -denk ik- niet echt de bedoeling. Maar achter de Perstafel had je een jas, sjaal en muts nodig, wilde je geen koutje pakken. Ach, er moet iets te wensen overblijven natuurlijk; Rome en Keulen zijn niet op een dag ge-(her-)bouwd.

Publiek wild-enthousiast, een team dat met heel veel energie en durf speelde, drie goede Amerikanen -dat vind ik een klein stapje terug ten opzichte van vorig seizoen, maar een andere oplossing zie ik ook niet 1-2-3, en Business-club die uitpuilde en nieuwe leden te melden had, Give-Aways voor het publiek en ronkende loudspeakers…er zijn weleens clubs met minder tevreden geweest!

In het korte interview dat Jos Frederiks voor de Businessclub afnam van coach Sander van der Holst werd zelfs al even “…volgend seizoen EuropaCup…” aangestipt. “Het kan verkeren” sprak Bredero al eens. Weer een lichtpunt voor het Nederlandse Basketball; dat er nog vele, niet alleen in Den Bosch maar op vele plaatsen, mogen komen!

Nieuwe Energie voor New Heroes; nu het publiek nog van de voetbal-buis losweken!

Ennuuh: ik denk dat de DBL-League spannend wordt in 2017!!

Het smaakte naar meer…

AART DEKKER

 

Op mijn Blog   —  Hier  —  naast deze column ook nog mijn belevings-verslag van de Kwart-Finale NBB Beker Heren tussen New Heroes Den Bosch en Donar Groningen; een wedstrijd om de vingers bij af te likken!

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.