CP3 by Basketball Totaal

Shaquille Doorson volgend seizoen naar Pittsburgh

Shaquille Doorson zal komend seizoen uitkomen voor de Universiteit van Pittsburgh. De 2.10m lange center maakte vorig seizoen nog onderdeel uit van de selectie van BC Apollo en vertrok in de zomer naar het Spaanse Canarias Basketball Academy (CBA). Volgend jaar is hij te bewonderen in de NCAA Division I bij de Pittsburgh Panthers, dat uitkomt in de Atlantic Coast Conference (ACC).

De Pittsburgh Panthers werken hun thuisduels af in het Petersen Events Center, dat een capaciteit heeft van 12.500 toeschouwers. In de afgelopen tien jaar bereikte Pittsburgh maar liefst negen keer het prestigieuze NCAA Tournament. Alleen in 2012 ontbrak de ploeg van trainer Jamie Dixon, die sinds 2003 hoofdcoach is. In 2009 werd zelfs de Elite Eight bereikt. Regelmatig bereiken oud-studenten van Pittsburgh de NBA; in de afgelopen 10 jaar waren dat 5 spelers. Afgelopen seizoen bijvoorbeeld, toen Steven Adams als 12e werd gekozen in de eerste ronde van de NBA Draft (door Oklahoma City Thunder).

Eerder deze week werd bekend dat ook Robert Boezeman zijn loopbaan in Amerika gaat vervolgen. Hij speelt komend seizoen voor UC Riverside Highlanders, dat eveneens uitkomt in de NCAA Division I (Big West Conference). Voor Canarias Basketball Academy is Shaquille Doorson alweer de derde speler die deze week een ‘Letter of Intent’ tekende in Amerika. Ook Matz Stockman zag een droom uitkomen. Hij speelt volgend jaar bij Louisville Cardinals.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.