CP3 by Basketball Totaal

Sensationele winst Rotterdam in Leeuwarden.

In Leeuwarden viel vandaag de grootste verrassing te noteren. Rotterdam Basketball won met 91-92 na een 61-34 achterstand bij rust. Een wedstrijd die beslist leek, kreeg hierdoor een prachtige ontknoping en wonnen de Rotterdammers voor de eerste keer dit jaar.

Afgelopen seizoen waren de wedstrijden tussen Aris en Rotterdam ook al om te smullen met verlengingen en dergelijke, maar de wedstrijd van vanavond zullen sommigen zich nog lang herinneren.

Michael Kok bijvoorbeeld, die vlak voor tijd de 91-92 liet noteren en zo een waar feest voor de bezoekers ontstak. Op 6.54 voor het einde van de wedstrijd scoorde Jackson-Cartwright met een driepunter de 85-64 voor Aris om vervolgens nog maar zes punten aan het totaal toe te voegen. Een 6-28 run voor Rotterdam was bizar en prachtig om te zien voor het neutrale publiek. Tom Simpson zal vannacht nog een paar keer onrustig wakker worden hoe dit door zijn handen kon glippen.

Lukas Steijn scoorde 22 punten voor de Rotterdammers en 7 rebounds en 7 assists, Vaidas Tamasauskas had 16 punten en Bart Stolk en Filipan 10 punten. Bij Aris was het Philipe Bach met 23 punten, en Jackson Cartwright met 21 punten, 6 rebounds en 6 assists.

Het leek wel alsof de conditietank leeg was bij de thuisploeg. Zonder Tjoe de Paula moesten de vijf starters allemaal minimaal 24 minuten spelen en vier zelfs 30+. De wedstrijd tegen Amsterdam van donderdag zat blijkbaar nog in de benen.

Bij rust leek de wedstrijd gespeeld met een ruststand van 61-34, maar het bleek niet genoeg. Aris blijft door de nederlaag steken op twee overwinningen en vinden we terug op de vierde plaats. Rotterdam klimt van de laatste plaats naar de zesde plaats.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.