CP3 by Basketball Totaal

Selectie Team USA bekendgemaakt voor trainingskamp WK

Middenin de drukke free agency periode is de selectie van Team USA bekendgemaakt voor het aankomende trainingskamp voor het FIBA Wereldkampioenschap. De selectie bestaat uit grote sterren zoals Kevin Durant, James Harden en Blake Griffin maar de ster van de afgelopen jaren, LeBron James, ontbreekt.

selectieteamusa

De coach van Team USA, Mike Krzyzewski, wist in 2012 tijdens de Olympische Spelen de 14e gouden plak voor het nationale team te pakken en hoopt dit succes voor te zetten. Krzyzewski, coach van Duke University in de NCAA, is al vanaf 2006 de dirigent van het Amerikaanse nationale team en heeft het team terug naar de top gebracht.

Na bekendmaking van de selectie vertelde de coach het volgende:

De selectie bevat behalve de bekende sterren ook jonge, talentvolle spelers die zeker hun steentje kunnen bijdragen aan dit team. Ik en de gehele teamleiding kunnen niet wachten om te beginnen en zoals altijd streven wij ernaar om het team met respect en volledige toewijding te vertegenwoordigen hopende alle Amerikanen trots te maken.

LeBron James is de grote afwezige in de selectie. James maakte recent zijn terugkeer naar de Cleveland Cavaliers bekend, hield hier de hele basketball wereld mee bezig, maar zit dus niet bij het nationale team deze zomer. Voor hem is dit waarschijnlijk het beste aangezien hij een lange offseason voor de boeg heeft na zijn overstap. Grote kans dat hij er bij de Olympische Spelen van 2016 weer bij zit. Krzyzewski sprak vol lof over James:

LeBron heeft een geweldig besluit genomen door te luisteren naar zijn hart en terug te keren naar zijn thuis. Het maakt het vooral zo bijzonder doordat hij door dit besluit ook het mooie team van de Heat, zijn tweede familie, moet achterlaten. Het team dat hij zelf heeft gevormd. Ik ben heel blij voor hem dat hij doet wat hij wilt. Het is een geweldig besluit van een geweldige gozer.

De superster in de selectie is overduidelijk Kevin Durant. De grote man van Oklahoma City Thunder heeft zich ontwikkeld tot één van de beste forwards van de wereld en verpletterde de concurrentie al tijdens het vorige WK in Turkije. Tijdens dit WK gooide hij een gemiddelde van 22,8 punten per wedstrijd (een record voor Team USA) en verwacht wordt dat de kersverse NBA MVP nu het stokje van LeBron James als leider van het team gaat overnemen.

Behalve James is ook John Wall een opvallende afwezige in de selectie. Zijn ploeggenoot Bradley Beal zit er wel bij en verwacht werd dat deze twee spelers ook bij het nationale team samen zouden spelen. Volgens Adrian Wojnarowski van Yahoo! Sports zou hij echter later nog toegevoegd kunnen worden aan het trainingskamp.

Een andere speler waar naar uitgekeken kan worden is natuurlijk Derrick Rose. De sterspeler van de Chicago Bulls, die veel te kampen heeft van blessures, zal tijdens het WK na lange tijd weer voor de eerste keer te zien zijn op het veld. Voor hem zal het WK een mooie test zijn voor het nieuwe NBA seizoen. Het valt natuurlijk maar af te wachten of het verstandig is om je return te maken tijdens het WK, na vrijwel twee jaar aaneen geblesseerd te zijn geweest.

De selectie welke nu bekend is gemaakt is alleen maar voor het trainingskamp welke duurt van 27 juli tot 1 augustus. Elke speler zal dus zijn uiterste best moeten doen om ook daadwerkelijk mee te gaan naar het Wereldkampioenschap in Spanje.

https://www.youtube.com/watch?v=OTcS7v0wdOA

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.