CP3 by Basketball Totaal

Selectie SPM Shoeters compleet met aantrekken van Chris Lee.

Met het aantrekken van Chris Lee heeft SPM Shoeters voor komend seizoen de selectie rond. De 29-jarige Lee speelde de afgelopen twee jaar in Roemenië voor Sibiu. De center (2.06m) was daar gemiddeld goed voor 13 punten en 10 rebounds. Afgelopen seizoen werd hij gekozen tot beste buitenlander van de Roemeense competitie.

De komst van Lee wordt door coach Sam Jones gezien als een buitenkansje. “Na lange onderhandelingen lijkt het erop dat het huidige succes van Oranje een doorslaggevende rol heeft gespeeld in zijn keuze voor Den Bosch”, aldus de assistent van Toon van Helfteren bij Oranje.

Met clubs in Slovenië, Mexico, Portugal, Uruguay, Spanje en Roemenië heeft de Lee nodige internationale ervaring opgedaan. Volgens Sam Jones is dit belangrijk met het oog op het Europa Cup-toernooi en het feit dat de twee Amerikaanse guards relatief jong zijn.

Jones ziet in Lee een sterke aanvulling op het huidige frontcourt en denkt dat het verdedigend sterke spel van de Amerikaan goed past bij de SPM-filosofie. “Met Chris halen we een echt center in huis, hij is een echte dreiging in de low post en staat met zijn fysiek ook verdedigend en in de rebound zijn mannetje.”

SPM Shoeters begint op 1 september met de voorbereiding op het nieuwe seizoen dat half oktober begint. De selectie bestaat uit drie Amerikanen en negen Nederlanders.

Bron: SPM Shoeters

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.