CP3 by Basketball Totaal

Selectie Maxxcom BSW krijgt vorm

Het was een tijdje stil vanuit Weert, maar de ploeg van Niels Vorenhout krijgt vorm. Kortom nieuws uit het zuiden! Maxxcom BSW heeft in de afgelopen weken de eerste spelers voor het aankomende seizoen vastgelegd. De Weerter club heeft een aantal belangrijke spelers weten te behouden. Ook coach Niels Vorenhout gaat weer een jaar door.

Onder leiding van coach Niels Vorenhout wist een jonge, onervaren maar getalenteerde groep vorig seizoen vier wedstrijden te winnen en diverse close wedstrijden te spelen. Het management van Maxxcom BSW vertrouwt op de kwaliteiten van oefenmeester Vorenhout en heeft besloten door te gaan op de ingeslagen weg. Ook is de verwachting weer gerechtvaardigd dat de jonge talenten onder zijn leiding beter worden en dat de ploeg voldoende wedstrijden wint.

Naast de jongste speler in de eredivisie van het afgelopen seizoen, de pas 17-jarige point guard Thomas de Jager, heeft Maxxcom BSW nog twee talenten toegevoegd aan het nieuwe team. De 19-jarige, 1.93 meter grote guard/forward Daan Rosenmuller en de 20-jarige, 1.86 meter grote combi guard, Thomas Monnikhof. Beide spelers zijn lid van het nationale U20-team.

Daarnaast keren er enkele bekende namen terug in de selectie. Sjors Besseling heeft een doorlopend contract en is dus ook komend seizoen te bewonderen in het blauw van Maxxcom BSW. De 21-jarige power forward Roel Aarts, die in zijn eerste seizoen een goede indruk achter liet, blijft eveneens behouden en power forward Joost Padberg heeft, ondanks ongelukkige blessureperiodes in de afgelopen seizoenen, al meerdere malen bewezen van grote waarde te zijn. Reden genoeg voor de club om hem opnieuw aan Maxxcom BSW te binden. Net als de eerder genoemde spelers blijft de ervaren guard Jeremy Ormskerk in Weert. De geboren Amsterdammer speelde een uitstekend seizoen en behoorde tot de betere spelers van de Dutch Basketball League.

Maxxcom BSW beschikt, net als het vorige seizoen, over een jonge, talentvolle selectie. De doelstellingen van de club blijven: opleiden, beter maken van talenten, maar ook voldoende wedstrijden winnen. Omdat de eredivisie-organisatie besloten heeft naast het heren 1 team met een U23 team in de Dutch Talent League te spelen, is het ook een extra uitdaging de vele jonge talenten beter te maken, zodat in de toekomst steeds meer ‘eigen’ talent op het hoogste niveau speelt.

Terwijl de voorbereidingen voor het nieuwe seizoen in volle gang zijn, krijgt Maxxcom BSW vanaf heden versterking op het gebied van public relations en communicatie. Grafisch vormgeefster Tessa van Gameren en SPECO-student Joep Smeets werken samen met Algemeen Manager Hans van de Ven om de communicatie naar zowel supporters, sponsors als ook de media te optimaliseren.

Supporters kunnen het komende seizoen nieuwe acties en nog meer nieuws en informatie verwachten rondom Maxxcom BSW en haar wedstrijden. Voor suggesties en vragen staat het PR-team overigens altijd open via [email protected]. Volg Maxxcom BSW op de voet via de website http://www.bswbasketball.nl en de social mediakanalen: Facebook: Maxxcom BSW, Twitter: @BasketballBSW.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.