CP3 by Basketball Totaal

Seizoensopening Black Eagles geslaagd!

http://www.blackeagles.nl – Afgelopen zaterdag om tien uur trapte de jongste U12 jeugd van de Black Eagles de 2e kick off dag af. Zowat alle teams volgde met spectaculaire wedstrijden en lieten zien dat ze na een week trainen er erg veel zin in hebben om het basketbal seizoen 2014/2015 te starten.

De jongste jeugd bezocht massaal de clinic van dames en heren1 waarna er na een heuse shoot-out de winnaars een prijsje in ontvangst mochten nemen. Ook de coaches kwamen bij elkaar waar het bestuur en de TC uitleg gaven over het technisch beleidsplan en op de website de Coach Corner het daglicht zag.

s’Middags kwamen de 2e divisie teams in actie tegen de buren van EBBC en de jongens eredivisie gingen de strijd aan tegen SPM. Net als Black Eagles hebben onze buren opleiden ook bovenaan op de agenda gezet maar het werd snel duidelijk dat winnen nog steeds erg belangrijk is om de onderlinge verhoudingen sportief even aan te stippen. De intensiteit spatte er vanaf en zeker bij de jongens U16 en U18 was de vreugde, na overwinningen op de SPM academie, duidelijk af te lezen op de vermoeide gezichten.

Afsluitende wedstrijden waren voor de vlaggenschepen en daar waar Dames 1 onder de bezielende leiding van Coach Jasper Vorstenbosch overtuigend won van Trajanum uit Nijmegen ging iedereen eens goed zitten voor wedstrijd van Heren1 tegen het U24 talenten team van SPM shooters uit Den Bosch.

Heren1 heeft de goede voorbereiding vooral opgedaan door cross-fit trainingen onder leiding van Huub van Vugt en is de afgelopen twee weken met een matige bezetting, door gespreide vakantie en lichte blessures, de zaaltraining begonnen.

Black Eagles trad aan zonder “grote” spelers waar SPM in de eerste minuten goed gebruik van maakte. Gaande de wedstrijd vorderde kregen de spelers die allemaal uit positie speelde grip op deze voor hen ongebruikelijke situatie. Twee keer kon Rosmalen uitlopen naar een kleine voorsprong maar de rust stand was met 37-33 nog te overzien. Brian vd Weijenberg en Jeroen vd Heiden lieten zien over voldoende talent te beschikken en stonden aanvallend en verdedigend hun mannetje. De thuissupporters konden ook voor het eerst kennis maken met Climbie N’gbala die liet zien een zeer goede aanwinst te zijn voor de Rosmalense formatie dat komend jaar in de promotie divisie uit gaat komen.

SPM, dat zich met de bankspelers van het eerste team in de gelederen op de nieuwe U24 competitie voorbereid bood door zeer intensief te spelen goed tegenstand in deze eerste oefenwedstrijd voor de Eagles Het duel tussen de broertjes de Vries werd overtuigend gewonnen door Bas die als enige “big guy” in de black Eagles gelederen zich ook als topscorer van de wedstrijd ontpopte. Naast Bas kwamen ook Roel en Stephan scorend goed voor de dag en toonde Sam zich weer de gewenste leider in de zwart/gele verdediging.

Het slotstuk kwam van Jeroen van Vugt en Roel Cuppen die altijd in zijn voor een klapper.

Jeroen, die in het gezicht van SPM spelers al een paar bommen had losgelaten, bedacht weer een lob pass die met een bijna onmogelijke score door Roel de eindstand op 83-67 op het scorebord plaatste. Een actie die ongetwijfeld ook komend seizoen gratis in de Hazelaar te bewonderen zal zijn.

Al met al een mooie sportieve dag die zeker een vervolg gaat krijgen. Wij danken bij deze alle vrijwilligers, scheidsrechters en tegenstanders voor de inbreng op deze dag en wensen iedereen een sportief en blessure vrij basketbal seizoen.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.