CP3 by Basketball Totaal

Seizoen voorbij voor Eline Kasius

Lintex Binnenland zit in de hoek waar de klappen vallen. De landskampioen verloor eerder dit seizoen topspeelster Leonie Kooij en nu moet het ook verder zonder Eline Kasius. In de wedstrijd tegen Loon Lions verdraaide zij haar knie tijdens een drive naar de basket. Na onderzoek blijkt dat Kasius ook haar voorste kruisband heeft afgescheurd. Het betekent direct dat het seizoen voorbij is.

 

Eline Kasius zal zo snel als mogelijk geopereerd worden waarna het revalidatieprogramma gestart zal worden dat naar verwachting tussen de 6 en 9 maanden in beslag zal nemen. Het seizoen 2014-2015 zal zij echter zeker niet meer in actie komen.

Een flinke streep door de rekening voor coach Joost van Rangelrooy. Het kampioensteam is flink uit elkaar gevallen, omdat ook Linda Appers geblesseerd is en Bianca Burton moest vertrekken bij de ploeg. Corine Manuputty en Marlous Nieuwveen werden pas heel laat vastgelegd, dus het tweetal is nog in de voorbereiding.

Tel daarbij drie nederlagen in vier wedstrijden en het gaat simpelweg niet goed dit seizoen in Rotterdam. De verwachting is dan ook, dat de landskampioen zich zal gaan versterken om niet te ver achterop te komen.

Zaterdag speelt de ploeg in en tegen Grasshoppers een lastige uitwedstrijd.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.