CP3 by Basketball Totaal

Seizoen voor Jito Kok en USD nog niet voorbij

De University of San Diego met Jito Kok verloren in de kwartfinale van het WCC tournament met 69-60 van San Francisco en beëindigden het 2013-14 seizoen met een 14-16 record. Maar het seizoen is nog niet voorbij voor Kok en zijn teamgenoten.

Afgelopen week verkondigde USD dat ze “earned a berth” in de CollegeInsider.com Postseason Tournament, beter bekend als de CIT , en zullen op 18 maart tegen een nog vast te stellen tegenstander aantreden in hun eigen Jenny Craig Pavilion.

Het CIT is een toernooi met 32 teams en bestaat nu vijf jaar. Het toernooi is uitsluitend voor scholen die niet in BCS of “power” conferences uitkomen en die niet in aanmerking komen voor de meer prestigieuze NCAA of NIT toernooien.

Het CIT wordt beschouwd als een postseason tournament – Het zal USD ‘s eerste verschijning in een postseason tournament zijn buiten de vier deelnames aan het NCAA Tournament in 1984, 1987, 2003 en 2008.

Jito Kok speelde een goed seizoen waarin hij het schoolrecord in blocks verbeterde met 56 stuks in één seizoen. Hij kreeg gemiddeld 25.8 minuten speeltijd per wedstrijd en kwam tot 4.3 punten, 4.3 rebounds en 1.75 blocks per wedstrijd.

 

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.