CP3 by Basketball Totaal

Sean Cunningham vertrekt naar Groningen

cunningham_2013-09-16-0006

 

Sean Cunningham speelt komend seizoen in Groningen. De 27 jarige guard komt over van ZZ Leiden. Het was wel te verwachten dat Cunningham naar Groningen zou vertrekken na het vertrek van Voorn en Slagter. De club moest aanvulling hebben van goede Nederlandse spelers. Cunningham behoort tot die groep in de eredivisie.

In Leiden was Cunningham zeer succesvol. Hij won met de Leidse ploeg de landstitel (2013), de beker in 2012 en Cunningham won  tweemaal de Supercup (2011/2012). Afgelopen seizoen scoorde hij 11,5 punten, 4,2 rebounds en 1,8 assists per wedstrijd voor Toon van Helfteren.

Martin de Vries is opgelucht dat hij een waardige vervanger heeft kunnen aantrekken voor de naar Den Bosch vertrokken Arvin Slagter en Jessey Voorn, die loert op een kans in het buitenland. “Ik denk dat wij het verlies op een goede manier kunnen opvangen. Cunningham is een speler die veel heeft gewonnen en onder meer een landstitel achter zijn naam heeft staan. Een stabiele jongen. Ik ben er hartstikke blij mee.”

Donar heeft nu zes spelers onder contract, een zevende is nog onderweg en hoopt De Vries deze week te presenteren. Daarmee is de Nederlandse basis compleet. “Met die zevende Nederlandse speler ben ik zo goed als rond. Het betreft een speler met ervaring in de eredivisie die bij Donar een volgende stap wil maken. Hij kan het vertrek van Yannick van der Ark opvangen.”
 
De Vries weet nog niet of het maximum van vier buitenlandse spelers wordt benut. Dat is afhankelijk van het beschikbare budget en de vraag of er nog een hoofdsponsor toehapt in de komende tijd. “We willen in ieder geval nog een buitenlandse pointguard aantrekken en een buitenlandse forward.”

een reactie

  1. Goed om te lezen dat het vormen van een nieuw beloftevol team vorderingen boekt en dat we ook komend seizoen weer kunnen juichen!! Ik heb er alle vertrouwen in dat het jullie (Donar) weer lukt een eredivisie waardig team neer te zetten!!
    Succes allen.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.