CP3 by Basketball Totaal

Scherpte is terug bij Aris Leeuwarden

De woorden van Ed Molthoff hebben hun uitwerking niet gemist. De coachte van Aris Leeuwarden had geen goed woord over voor de bihjzonder slappe manier waarop Aris zich vorig weekeinde door Amsterdam liet verrassen. Vanavond haalden de Friezen uit tegen Rotterdam Basketball College (zonder Robert Krabbendam): 85-64.

Bij Aris Leeuwarden ontbrak Tjoe de Paula. Hij zat de eerste van twee wedstrijden schorsing uit. Vorig weekeinde werd De Paula door scheidsrechter Frans Harryvan van het veld gestuurd na een letterlijke botsing.

Bij het begin van het laatste kwart leek er zelfs een nog veel grotere nederlaag voor de Rotterdammers op komst. Bij 30 punten verschil (79-49) maakte Aris de wurggreep iets losser, waardoor het uiteindelijk verschil met een 2 en niet met een 3 of een 4 begon.

Aris speelde met veel meer bezieling en scherpte. Beide ploegen gooiden vrijwel net zo vaak de bal weg (18 om 21 turnovers), maar Leeuwarden benutte het Rotterdamse balverlies voor 21 punten, waar de Maasstadbewoners genoegen namen met 12 punten rechtstreeks voortvloeiend uit balverlies.

Dariusz Theus was de onbetwiste topscorer in de wedstrijd met 24 punten. Stephen Lumpkins speelde zeer solide met 16 punten en 10 rebounds. Alleen Mat Otten haalde bij Rotterdam dubbele cijfers: 14 punten.

 

ARIS LEEUWARDEN – ROTTERDAM BASKETBALL COLLEGE  85-64  (24-17, 43-27, 67-47)

20140125 leeu_rdam 3102 - Kladblok

KLIK OP DE STATS VOOR EEN VERGROTING

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.