CP3 by Basketball Totaal

Scheidsrechterzaken: Make the call

refsLaten we in het nieuwe jaar eens proberen met zijn allen om minder te gaan lopen zeuren naar de scheidsrechters. Ze hebben het tenslotte al zo moeilijk 🙂

Op deze plek gaan we regels uitleggen, en ook jullie input vragen over situaties. Heb je spelregelvragen die je graag behandeld zou zien hier, laat het ons weten via [email protected] dan gaat onze eigen toeterdude op onderzoek uit om tot het antwoord te komen. We lezen graag jullie input over onderstaand filmpje: Dubbele fouten.

2 reacties

  1. Gezien het groene vinkje vindt FIBA het een terechte double call. Ben het daar niet mee eens. Gasol probeert op vrij normale wijze zijn positie binnen de bucket in te menen doet mijns inziens niet zo heel veel fout in tegenstelling tot de Duitse speler die mi wel een fout begaat door de manier waarop hij voor Gasol probeert te komen. Een fout voor de Duitse speler en zijkant Spanje (of 2x indien de vlag bij Duitsland staat) zou mi een betere call geweest zijn.

  2. Tsja, als dit een dubbele fout is…… Volgens (ik ben het Michel eens) probeert Gasol op een normale wijze positie in te nemen en wordt hij daarbij gefouled. Dubbel fout? Volgens mij niet.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.