CP3 by Basketball Totaal

Scheidsrechtersclinic met pasen in Berlijn

refs Het Moabit Paastoernooi in Berlijn heeft naast de competities in de verschillende categorieen dit jaar een speciaal bijprogramma. Er zal een scheidsrechtersclinic gegeven worden voor 3 person officiating.

Nederlands ex-international Barry Peters zal onder andere samen met Bob Bhania een clinic geven waarin niet alleen gesproken wordt over de lijntjes die je moet lopen als je met drie scheidsrechters op een veld staat, maar ook over andere zaken zoals ‘Postplay’ , ‘charge block’ en ‘violations’. Op die manier wordt er niet alleen geprobeerd alle scheidsrechters op eenzelfde lijn te krijgen in het toernooi, maar mensen ook bewuster te maken van wat ze fluiten en waarom.

Peters en Bhania kennen elkaar uit eenzelfde soort clinic die op het Pinkstertoernooi van Zehlendorf Berlin in 2004. Bhania is jarenlang actief geweest als FIBA Instructor en heeft een uitgebreide staat van dienst als het gaat om scheidsrechtersclinics. Ook was hij in 2006 aanwezig op het WK Rolstoelbasketball in Amsterdam.

Deelname aan de clinic kost 50 euro bij inschrijving en betaling voor 1 maart. Meer informatie is te krijgen door een mailtje te sturen aan [email protected]

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.